Musical gecanceld? Geen nood

‘Hello Dolly!’, ‘Lazarus’, ‘Anastasia’, ‘Tina de Musical’: de theaters hebben voor de lopende musicals noodgedwongen hun deuren moeten sluiten. Voor musicalliefhebbers is er een alternatief: via het online platform Stage Memories kun je toch musicals kijken.

Vanuit huis genieten

Albert Verlinde, algemeen directeur en producent Stage Entertainment Nederland: “In deze moeilijke periode is er extra behoefte aan nostalgie en entertainment. Via Stage Memories willen we de mogelijkheid bieden om veilig vanuit huis te kunnen genieten van musicals, die wij in de afgelopen twintig jaar op de planken hebben gebracht.”

Inmiddels staan er drie hele registraties van musicals online.

1. ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer’ uit 2003. Deze musical is gebaseerd op het sprookje 'De rattenvanger van Hamelen,' dat ook in een tv-serie verscheen. De hoofdrollen worden gespeeld door Chantal Janzen, René van Kooten, Loekie Knol en Kim-Lian van der Meij. 

2. ‘Piaf’ uit 2008. Het verhaal van de dramatische levensloop van Edith Piaf met Liesbeth List in de hoofdrol. 

3. ‘Ramses’ uit 2011. Over het leven van Ramses Shaffy, met o.a. Hans Hoes, Tom Jansen en William Spaaij.

Kijkje achter de schermen

Er volgend nog meer musicalregistraties de komende weken. Maar er is meer te zien voor musicalliefhebbers. Zo kun je een kijkje achter de schermen van verschillende musicals, worden er bijzondere scènes en fragmenten getoond en krijg je nog nooit vertoonde beelden te zien. Daarnaast zullen verschillende musicalacteurs thuisconcerten geven en terugblikken op hun favoriete musicalmomenten. 

Kijk op http://www.stagememories.nl