PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Tips: heerlijke nieuwe boeken in september 2017

De herfst is terug in Nederland. Kou, nattigheid, harde windvlagen en bomen die hun blaadjes verliezen. Tijd om de kachel aan te steken en thuis op de bank te kruipen met een goed boek. De vijf beste nieuwe boeken in hun genres!

Land van glasGeschiedenis & politiek: Land van glas
door Koen van Wijk

Bram Moerman, tuinderszoon uit Hillegersberg, weet wat zijn bestemming is. Hij zal in de voetsporen van zijn vader treden. Terwijl elders in Europa de Grote Oorlog woedt, verschijnt op de tuinderij van Brams vader een exotische nieuwkomer: de tomaat. In 1914 exporteert Nederland 6,5 miljoen kilo tomaten naar Engeland, en dat is nog maar het begin...

'Land van glas' beschrijft de lotgevallen van drie generaties tuinders tegen de achtergrond van de twintigste eeuw: van de opkomende industrialisatie, de Eerste Wereldoorlog, de crisis, de Tweede Wereldoorlog, tot de wederopbouw en snelle expansie daarna. Van het dwingende calvinisme naar de innovaties in de immer groeiende tuinbouwsector. Een fraaie historische beschrijving van de tuinbouw rond Rotterdam!

Dit boek bestellen >>

De website van de auteur >>

Financieel: Voel je vrij
Voel je Vrijdoor Ketty Lollia

Het schrijversdebuut van NLP-therapeut en ervaren marketingstrateeg Ketty Lollia heet 'Voel je vrij: vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid'. Kom je steeds geld tekort aan het eind van de maand? Streef je al een tijdje naar meer grip op je inkomsten en uitgaven? Iedereen wil leven zonder financiële zorgen. En dat kan! 'Voel je vrij' reikt je een stappenplan aan naar emotionele en financiële onafhankelijkheid. Tijdens het lezen leer je alles over geld verdienen, belasting betalen, ondernemen, sparen, beleggen en vooral: anders consumeren. Bovendien helpt dit boek je bij het verhogen van je emotionele intelligentie en geeft het je meer inzicht in jezelf en je verwachtingen. Zo leer je de mindset en de vaardigheden beheersen die jou financieel én emotioneel tot een rijker persoon kunnen maken.

'Dit boek van Ketty biedt je houvast om emotioneel en financieel leiderschap te ontwikkelen en daarmee de beste editie van jezelf te worden.'
- Tanja Jadnanansing (manager, mentor, oud-Kamerlid PvdA)

Dit boek bestellen >>

De website van de auteur >>

Reddende EngelPsychologische thriller: Reddende engel
door Renate Dorrestein

Dit is alweer de twintigste roman van Renate Dorrestein, die geen introductie behoeft. 'Reddende engel' is een spannende psychologische roman over naastenliefde, eigenbelang en het verlangen ergens bij te horen. Een jonge vrouw komt door een noodlottig ongeval op een boerderij om het leven. Twee jaar later arriveert een andere vrouw, de verteller van dit verhaal, op de plek des onheils. Terwijl zij onbedoeld allerhande geheimen ontrafelt, wordt haar eigen leven er niet zekerder op.

Dit boek bestellen >>

De website van de auteur >>

Wij van de HBSLees- en kijkboek: Wij van de hbs
door Roelof Bouwman Henk Steenhuis

Enkele honderdduizenden scholieren gingen tussen 1864 en 1974 naar de hbs, de hogere burgerschool. Ze hadden geluk, want de hbs is de parel uit de Nederlandse onderwijsgeschiedenis. Zo maken ze ze niet meer! De hbs was in tegenstelling tot het moderne gymnasium gericht op praktisch toepasbare vakken. Hbs’ers werden voorbereid op belangrijke posities in een moderne maatschappij. Zij moesten, zowas het plan, van Nederland weer een welvarende en moderne samenleving maken. En dat lukte... Veel bekende ondernemers, politici, kunstenaars en Nobelprijswinnaars zijn oud-hbs’ers.

'Wij van de hbs' is het eerste geschiedenisboek van deze school. Het staat vol met nieuwe feiten en inzichten, veel prachtig beeldmateriaal en bevat persoonlijke verhalen van Jan Mulder, Freek de Jonge, Neelie Kroes, Maarten ’t Hart, Willeke van Ammelrooy, Gerrit Zalm, Herman Koch, Maarten Spanjer, Frits Spits, Hedy d’Ancona en vele anderen. Een aanrader.

Dit boek bestellen >>

Ach MoedertjeLiteraire non-fictie: Ach, moedertje
door Hugo Borst

Het vervolg op bestseller Ma. De moeder van Hugo Borst lijdt sinds enkele jaren aan de ziekte van Alzheimer en woont inmiddels op een gesloten afdeling in het Verpleeghuis. In Ach, moedertje volgen we haar dagelijkse leven - en dat van haar acht medebewoners. Van heel dichtbij schrijft Hugo over zijn moeders achteruitgang, over het verdriet om wat verloren gaat, de terugkerende valpartijen én het plezier in de bonte woongroep, want gelachen wordt er heus. Maar er is ook ergernis. Hugo maakt zich kwaad over de gigantische werkdruk van de verzorgenden in het Verpleeghuis, en de arrogantie van de zorgbestuurders. Trouw gaat hij bij ma op bezoek, en zittend aan haar zijde vraagt hij zich af wat er van haar leven nog over is.

'Ach, moedertje' is een intiem, geestig en spannend verslag uit het Verpleeghuis. Het is het vervolg op de bestseller Ma (meer dan 100.000 verkochte exemplaren) en gebaseerd op de gelijknamige wekelijkse kroniek in het AD.

Naar aanleiding van dit boek heeft Plus Magazine onlangs een interview met Hugo Borst gepubliceerd.

Dit boek bestellen >>

De website van de auteur >>