Uittip: Uitmarkt

De jaarlijkse Uitmarkt in Amsterdam vindt van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus plaats op en rondom het Museumplein, het Leidseplein en in het Vondelpark. Op diverse podia worden voorproefjes gegeven van voorstellingen die het komende theaterseizoen in première gaan.

Driehonderd optredens

Er zijn maar liefst driehonderd optredens van zo’n tweeduizend artiesten: theatermakers, musici, dansers, cabaretiers, schrijvers en tentoonstellingsmakers. Op 25 podia en een uitgebreide culturele markt kan men de makers tegenkomen en proeven van voorstellingen, previews, tentoonstellingen en pop-up optredens van onder meer muziek, dans, literatuur, toneel en cabaret.

Live op tv

Eric Corton opent het culturele seizoen op de vrijdagavond op hoofdpodium op het Museumplein, ondersteund door het New Cool Collective; voor de thuisblijvers live te zien op NPO2 vanaf 21.10 uur. Te zien zijn onder meer optredens van zangeres Noortje Herlaar,  die meedoet in de musical LAZARUS (het laatste meesterwerk van David Bowie), en van de band The Kik, die het repertoire van Boudewijn de Groot onder handen neemt. Zondagavond wordt de Uitmarkt traditiegetrouw afgesloten met de Musical Sing-a-Long, gepresenteerd door Frits Sissing en Romy Monteiro. Ook dit wordt live uitgezonden: op NPO1 vanaf 21.15 uur.

Literatuur

Behalve op de podia in de openlucht vinden er gratis voorstellingen plaats in de Stadsschouwburg, het DeLaMar Theater en het Bellevue Theater. En naast allerlei muziek- en dansvoorstellingen is er ook uitgebreid programma voor literatuurliefhebbers. Zo zijn er lezingen van literaire grootheden als Oek de Jong, Peter Buwalda en Jeroen Siebelink.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.uitmarkt.nl