Drie fietsroutes langs ijssalons

Getty Images

Bij een fietstocht met warm weer hoort een tussenstop bij een ijssalon. En laten wij drie ijssalons hebben uitgezocht die erg bekend zijn om hun lekkere ijs.

Langs de lekkerste ijssalon van Nederland (53 km)

Robert Gelato staat in Utrecht bekend om zijn heerlijke ijs. Deze ijssalon staat ook in de internationale lijst van Italiaanse ijszaken. De ijssalon ligt niet op een knooppuntenroute, maar wel vlakbij! Reden genoeg om onderweg een lekker ijsje te halen in de warme maanden. Daarnaast heeft deze route nog meer te bieden, namelijk: het prachtige centrum van Utrecht, de Maarseveense Plassen en en de Nederrijnse Plas.

Getty Images
  • Startlocatie: Panoven 1, 3401 RA IJsselstein, Nederland

Getty Images

Door Alkmaar en langs één van de lekkerste ijssalons van Nederland (50 km)

Alkmaar zullen de meeste mensen kennen van de heerlijk kaas die er vandaan komt. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat ze er ook heerlijk ijs verkopen. Deze route begint bij De Rijp, waarna je via de veerpont in de richting van Alkmaar fietst. Valk na knooppunt 73 vind je al snel aan je linkerhand IJssalon W. Laan. Deze staat vooral bekend om het heerlijke vanille-ijs wat ze verkopen. Daarnaast neemt de route je mee langs het Waagplein, waar de bekende kaasmarkt is. Ook erg leuk om eens overheen te lopen.

Getty Images
  • Startlocatie: Oosteinde 50, 1483 AE De Rijp, Nederland

Getty Images

Door het Gooi en langs ijssalon De Hoop (33 km)

Het startpunt van deze route is in het mooie historische centrum van Naarden, waarna je langs het water naar Huizen fietst. Na knooppunt 81 zie ijssalon De Hoop al direct aan je linkerkant liggen. Deze ijssalon is al meerdere keren uitgeroepen tot het lekkerste ijs van Nederland. Na een verfrissende tussenstop bij de ijssallon, fiets je via de Zuiderheide, Westerheide en Bussumerheide naar Bussum. Het is dan nog maar een klein stukje fietsen richting het eindpunt.

Getty Images
  • Startlocatie: Westwalstraat 45, 1411 PD Naarden, Nederland

Getty Images
Auteur 
  • Joyce van Hout
Bron 
  • Fietsen123