Overheerlijke gehaktbal met bierjus

Niets is met dit warme weer lekkerder dan een hete bal rundvlees, goed op smaak gebracht. Dit gehaktbal-recept wordt bereid met bier, voor de liefhebber!

Ingrediënten

  • 500g rundvlees
  • 2 eieren
  • 80g paneermeel
  • 1 tl tabasco
  • 1 tl worcestersaus
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el Dijonmosterd
  • 25g roomboter
  • 2 el zonnebloemolie
  • 125 ml kalfsfond
  • 125 ml blond bier
  • 1 el zoete ketjap
  • 2 el kookroom
  • Peper en zout

Bereiding

Meng het gehakt met 2 losgeklopte eieren, paneermeel, tabasco, worcestersaus, paprika-poeder, mosterd. Breng op smaak met zout en peper

Verdeel het gehakt in vier gelijke delen en draai er mooie ballen van. Zet ze voor 30 minuten in de koelkast.

Verhit de zonnebloemolie (of arachideolie als zonnebloemolie niet beschikbaar is) in een braadpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen rondom lekker bruin in 10 minuten. Hak de roomboter in stukjes en voeg toe.

Schenk er de kalfsfond bij, en daarna het bier, de ketjap, en tenslotte de kookroom. Laat de ballen op laag vuur gedurende 20 minuten gaar worden. Keer regelmatig.

Haal de ballen uit de pan, zet het vuur hoger en laat de jus een derde inkoken. Doe de ballen terug in de pan om ze warm te houden.

Serveer de ballen met jus en patat frites. Schenk er ook een goed glas bier bij in. Proost en eet smakelijk!

Aantal personen

4

Bereidingsduur

60 minuten (30 min wachttijd)
Energie
565 kcal
Eiwit
34 gram
Koolhydraten
20 gram
Vet
38 gram