PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Afspraken tegen personeelstekort in de zorg: 'tijd voor echte banen'

De komende jaren komen er ruim 30.000 scholingstrajecten om mensen in de ouderenzorg aan de slag te laten gaan met een diploma als helpende, verzorgende of verpleegkundige.

Plekken opvullen

Dat is afgesproken in de Arbeidsmarktagenda 2023 - 'Aan het werk voor ouderen!'. De overheid, het onderwijs en werkgevers moeten vanaf volgend jaar genoeg stageplekken en opleidingen aanbieden in de zorg. Ook zullen alle betrokkenen werken aan genoeg instroom in het mbo en hbo om plekken op te vullen waar nodig. 

Uiteindelijk moet werken in de zorg weer betekenen dat mensen een goede baan hebben met een fatsoenlijk inkomen. Verder worden kleine contracten uitgebreid en zal het voor werkgevers straks makkelijker zijn om nieuw personeel aan te nemen.

Schouder aan schouder

Voor de plannen maakt staatssecretaris Van Rijn minimaal 72 miljoen euro vrij. Dit geld zal vooral gebruikt worden voor scholing van nieuwe medewerkers. "Werknemers, werkgevers en onderwijs laten vandaag zien dat ze schouder aan schouder staan om te zorgen voor werkzekerheid en goede banen en voldoende mensen in de zorg voor ouderen'', aldus Van Rijn.

De vakbeweging is blij met de ontwikkelingen: "Mensen in de zorg hebben recht op echte banen en een fatsoenlijk inkomen."