Pluslezers zijn duidelijk: ouderenzorg is een kwestie van fatsoen!

Naar aanleiding van het manifest van Hugo Borst voor betere verpleeghuiszorg, formuleerden wij de stelling: zorg is geen politiek thema of schadepost, maar een kwestie van fatsoen. Dit zijn de uitkomsten.

Uitslag van de stemmen op de stelling: 1% zegt oneens, 99% eens.

'Wel politiek thema'

De mening van de bezoekers op PlusOnline zijn overduidelijk. Op een procent na is iedereen van mening dat ouderenzorg een kwestie van fatsoen is. Mw. Peeters laat wel weten dat zij het geen schadepost vindt, maar wel iets wat op de politieke agenda in Den Haag moet blijven. "Iedereen, inclusief de politiek, dient elkaar met respect te behandelen en te doen wat nodig is voor elkaar, en daarbij nog eens met extra aandacht voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Daar dient zeker ook de politiek voor een waarborg te zorgen. Dat is een kwestie van beschaving, menselijkheid en rechtvaardigheid."

'Vanzelfsprekend'

Alexandra Russel schrijft: "Goede zorg voor ouderen zou vanzelfsprekend moeten zijn. Wanneer dat niet het geval is, zeker in een welvarend land als Nederland, dan zegt dat veel over onze mentaliteit en beschaving. De kosten die daarmee gepaard gaan moeten hoe dan ook opgebracht worden. Vanzelfsprekend!"

"Precies", reageert Renske Voskuilen op de Facebook-pagina van Plus. "Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Ik ben nog een pleeg van de oude stempel." Carien van den Berg vult aan: "Want niet ideeën heeft mensen om zich heen die vrijwillig bij kunnen springen."

'Heldhaftig'

Silvia Oskam-Boumans vindt de actie van Hugo Borst heel goed. "Chapeau voor hem en de vader van staatssecretaris Van Rijn die dit thema op de kaart hebben gezet. Vlak voor zijn overlijden heeft hij samen met een andere man, die ook een vrouw in dat verpleeghuis had, de media op de hoogte gesteld van de wantoestanden. Heldhaftig als je zoon de staatssecretaris is om dat aan de grote klok te durven hangen. Zijn inmenging was met name de reden dat Van Rijn wel moest reageren."

Personeel

A. van Driel deelt ten slotte zijn of haar eigen ervaringen op PlusOnline: "Ik zelf hebt ook gewerkt in een verpleeghuis. Het niveau 2-personeel is wegbezuinigd terwijl deze mensen juist de zorg geven na de verpleging. Zij zijn de ogen en oren van de verpleegkundigen, die dit er nu bij moeten nemen."

Lees ook:
Vijf verpleeghuizen nog steeds in gevaar
Welk verpleeghuis moet ik kiezen?

3 Comments

Door tonny van der stelt (niet gecontroleerd) op wo, 9-11-2016 - 10:12

helaas hebben de meeste gemeente ambtenaren geen fatsoen

Door Martin (niet gecontroleerd) op do, 3-11-2016 - 16:08

Op een sociaal democratische partij stemmen (en niet op een liberale) is ook een kwestie van goed fatsoen. Maar in 2012 stemde 84 % van de bevolking op een liberale partij. Als jullie niet genoeg fatsoen hebben om op een sociaal democratische partij te stemmen, dan zullen de LIBERALE partijen jullie wel leren wat dat voor gevolgen heeft.

Wie geen miljoen te verteren heeft en toch op een liberale partij stemt (VVD, PVV, D66, CDA, PvdA) graaft een kuil voor een ander.

Door Lieve Lodewyckx (niet gecontroleerd) op di, 1-11-2016 - 15:45

Bij een goede verpleeghuiszorg heeft iedereen baat. Immers, ouder wordt iedereen die niet jong sterft. Een goede verzorging is dus niet alleen het probleem van de huidige oudere generatie. Goede verpleeghuiszorg komt op termijn ook de huidige werkenden en jongeren ten goede.