50-plusser gaat op singlereis

Steeds vaker kiest een alleenstaande 50-plusser er voor om niet een alleenstaande tussen stelletjes te zijn, maar alleenstaande tussen andere alleenstaande. Er is sprake van een flinke stijging van de oudere alleengaande reiziger tijdens de singlereizen.

Iedere branche wil weten wie haar klanten zijn en of ze een markt laten liggen. Zo onderzocht online magazine Single2Travel wie er mee gaan op een alleenstaande reis en of er ontwikkelingen zijn. De grootste groep deelnemers is tussen de 30 en 40 jaar oud. Maar opvallend, het aandeel 50-plussers steeg van 11,1 procent in 2005 naar 23,8 procent in 2007.

Uit het onderzoek bleek bovendien dat de alleengaande reiziger vaker wat hoger is opgeleid en een inkomen heeft dat wat vaker minimaal modaal tot ruim boven modaal is. Een argument om mee te gaan op een voor alleenstaanden is dat de kans relatief groot is dat je leuke contacten opdoet met soortgenoten en gelijkgestemden.

De alleenstaanden boeken bijna allemaal online (96,5 procent) en ze gaan het liefst in het voorjaar of in de zomer op vakantie. Met dat laatste verschillen ze dan weer niet met de stelletjes.