PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Aldi stopt met meegeven van plastic en papieren tassen

Bij de Aldi kun je straks geen plastic of papieren tas meer krijgen. De supermarktketen wil alleen nog boodschappentassen verkopen die bijdragen aan de bescherming van het milieu.

 "En met deze stap doen we dat", zegt een woordvoerder van Aldi. Papieren tassen, die veel energie en water kosten bij de productie, zullen daarom ook verdwijnen. 

Om klanten nu al te 'stimuleren' om een eigen tas mee te nemen, worden de plastic en papieren tassen de komende tijd al duurder. In 2018 zijn ze bij Aldi helemaal niet meer verkrijgbaar.

Sinds vorig jaar betalen we voor een nieuwe boodschappentas. Toen vroegen we onze bezoekers op PlusOnline of zij dit terecht vinden. Met een ruime meerderheid was de uitslag duidelijk.

Bron: RTL Nieuws

 

Foto ANP