Bezoekers PlusOnline: EK krijgt te veel aandacht op tv

Getty Images

Het EK voetbal in Frankrijk wordt in zijn geheel uitgezonden door de Publieke Omroep. Tijdens de groepsfase zelfs op twee zenders. We vroegen jullie of dit te veel van het goede is of niet.

Uitslag van de stelling: 19% zegt oneens, 81% eens.

'Genieten'

Een vijfde van jullie, bezoekers op onze website, begrijpt de zendtijd voor het EK wel. 'Het is toch heerlijk om naar te kijken?' reageert Roitse. "Ik kan er maar geen genoeg van krijgen, ga zo door NPO!" H.J. van den Berge: "Met volle teugen geniet ik van de uitzendingen op de verschillende tv-netten."

Maar..
"Weer eens afwisseling, in plaats van de gebruikelijke bagger", zegt Gert. Hij kijkt graag, maar stoort zich wel aan de analyses voor en na de wedstrijd. "Wat een oeverloos geleuter over als en dan. Dat is erg jammer."

'Waarom geen samenvattingen?'

Toch vindt de meerderheid de aandacht en zendtijd voor het EK overdreven. "Er zijn zo veel andere sporten die minstens zo interessant zijn als het overgewaardeerde voetbal", reageert MaAdri op PlusOnline. "Je zult maar niet geïnteresseerd zijn in sport en detectives, dan blijft er niet veel over", schrijft iemand anders.

Buitenlandse zenders
Ook Jan van den Bos pleit voor minder voetbal op de publieke zenders. "Het hele jaar zijn er al veel wedstrijden op tv, dus waarom niet alleen samenvattingen nu Nederland niet meedoet?" vraagt hij zich af. "Wil iemand toch een wedstrijd live volgen, dan kan dit op de zenders van Duitsland, België of Engeland. De Tour is straks 's middags, daar heeft niemand 's avonds geen last van."

Joop Aarns vindt de aandacht voor sport goed, maar volgens hem moet de lijn dan wel worden doorgetrokken: "Ik hoop dat ze ook de paralimpics gaan uitzenden. Dat zijn mensen met karater."