Stelling: de publieke omroep besteedt te veel aandacht aan het EK

Het Nederlands elftal is er niet bij, maar dat is voor de publieke omroep (NPO) geen reden om minder van het Europees Kampioenschap uit te zenden. Kijkt u graag of mag het wat minder zijn?

Dubbele zender

Iedere wedstrijd op het EK in Frankrijk is live te volgen bij de NOS. Ook de laatste groepswedstrijden, die per poule tegelijkertijd worden gespeeld, worden uitgezonden. Naast NPO1 als vaste zender gebruikt de publieke omroep wisselend NPO2 en NPO3 voor de andere duels. De afgelopen dagen was er daardoor van 18.00 uur tot 's avonds laat op twee van de drie zenders voetbal te zien.

Ook alle wedstrijden in de knock-outfase kunnen live gevolgd worden bij de NOS, met een aantal rustdagen ertussen. De finale is op 10 juli. De een geniet van alle aandacht voor het EK, anderen vinden het te veel van het goede.

Uw mening

Vindt u de zendtijd voor het EK begrijpelijk, of juist niet? We zijn benieuwd. Breng linksboven op deze pagina uw stem uit en laat hieronder een reactie achter.

De stemmen zijn inmiddels geteld: klik hier voor de uitkomsten

15 Comments

Door Eveline Baggerman (niet gecontroleerd) op wo, 17-8-2016 - 23:39

ik vind dat de omroepen teveel aandacht aan het EK besteden. Tevens vind ik dat radio, tv en de schrijvende pers veel te veel aandacht besteden aan voetbal en de rellen om het voet heen zou dat terug gebracht worden tot 10 procent van wat er nu in het nieuws komt dan waren we snel van veel voetbalellende af. Andere sporten besteed men veel minder aandacht aan op radio en tv en de schrijvende pers en daar is nooit ellende zoals bij voetbal.

Door Vera (niet gecontroleerd) op vr, 24-6-2016 - 16:30

Dat er mensen zijn die grg de wedstrijden willen zien snap ik.
Wordt er ook gesnapt dat er mensen zijn die er niet v houden en op de zenders 1,2,3 andere dingen kijken en deze ook grg willen zien .
2, 3 zenders vd NPO voor sport tegelijkertijd en nog de zenders v sport is wel eenzijdig publiek gericht.
Heel erg jammer, zoals altijd met zovele zaken is er voor n ander dan geen keus meer.
Kort door de bocht vind ik het, meer in balans zou voor n ieder fijner zijn.

Door h-vellinga@kpnm... (niet gecontroleerd) op vr, 24-6-2016 - 11:47

soms zijn er avonden op alle 3 de npo dit vind ik
wel wat overdreven

Door ria (niet gecontroleerd) op vr, 24-6-2016 - 09:38

als zender NPO 2 wel gewoon uitzend ,zijn het herhalingen. laat maar uit dat ding.
of een d.v.d. tje

Door Jacq (niet gecontroleerd) op do, 23-6-2016 - 18:12

Voor mij mag het zeker ietsje minder.

Door H.J. van den Berge (niet gecontroleerd) op do, 23-6-2016 - 17:41

Met volle proppen geniet ik van de uitzendingen op de verschillende Tv-netten.

Door MaAdri (niet gecontroleerd) op do, 23-6-2016 - 16:30

Wat mij betreft onzin. Er zijn zoveel andere sporten die minstens zo interessant zijn als het overgewaardeerde voetbal. Grote evenementen (WK's, EK's, OS, Tour de France)hangen sowieso aan elkaar van doping door sporters en corruptie van organisatoren. Stoppen met dat "voer voor het volk". Niet meer naar kijken.

Door Jan van den Bos (niet gecontroleerd) op do, 23-6-2016 - 15:43

Het hele jaar is er al veel voetbal op TV dus waarom nu niet alleen samenvattingen nu Nederland niet meedoet? Wil men een wedstrijd live volgen dan kan dit op Duitsland, België of Engeland.
De Tour is straks 's middags dus daar heeft men 's avonds geen last van.
Het is ook jammer dat de andere omroepen nu vrijwel alleen maar herhalingen uitzenden.

Door Hades (niet gecontroleerd) op do, 23-6-2016 - 15:23

Het maakt niet uit wat er op TV komt. Je hebt nl. altijd voor- en tegenstanders. Ik vind sport wel leuk om naar te kijken en ik hou absoluut niet van John de Mol programma's en Nederlandstalige series en amusement. Een ander vindt het geweldig. Dus voor ieder wat wils. Al zolang als ik het mij kan herinneren(56 jaar), zijn de maanden Juni, Juli en Augustus de sportmaanden van het jaar. Elk jaar tennis, wielrennen, atletiek en om de 2 jaar voetbal, olympische spelen. De rest van het jaar in mijn op NPO ogen bagger. Dat is mijn mening. En voor de liefhebber veel sportplezier toegewenst.

Door Gert (niet gecontroleerd) op do, 23-6-2016 - 13:57

Weer eens een afwisseling, in plaats van de gebruikelijke bagger. We jammer dat er telkens een aantal verbale onanisten voorafgaan en volgen op de wedstrijden. Wat een oeverloos geleuter over "als" en "dan". Kappen met dat gezwets waarvoor ze ook nog eens vorstelijk betaald worden.