Drie op de vier 50-plussers geloven nog in ware liefde

Liefde van alle (leef)tijden

Getty Images

Onder de vele alleenstaanden in Nederland bevinden zich 1,6 miljoen 50-plussers. Dit is bijna een kwart van alle 50-plussers in ons land. Toch geven ze de hoop op een nieuwe liefde niet op.

Ook 50-plussers hebben behoefte aan intimiteit, genegenheid en vooral iemand om hobby’s, interesses etc. te delen. Datingsites spelen hier handig op in: de laatste jaren zijn er veel sites ontstaan die zich specifiek richten op deze doelgroep. Daten is namelijk allang niet meer voorbehouden aan twintigers en dertigers.

Zeker als eventuele kinderen de deur uit zijn, kan eenzaamheid opspelen en het verlangen naar een partner groeien. Mede daarom is daten onder 50-plussers populair. Hoewel het soms ook wel een beetje spannend is, zien veel van hen het vooral als een leuke manier om nieuwe mensen en hopelijk een nieuwe liefde te leren kennen. Van de alleenstaande 50-plussers sluiten vier op de vijf niet uit dat zij hun nieuwe liefde online zullen ontmoeten. Ook gelooft driekwart nog steeds in ware liefde.

De eerste stappen op gebied van dating?

Toch kunnen de eerste stappen in de wereld van dating lastig zijn. Om u op weg te helpen bij het vinden van een date, hebben we een artikel met de beste tips voor online dating.

Bron: Ourtime
Auteur