Herontwerp slechte producten

Veel ouderen hebben moeite met onbegrijpelijke apparaten en producten en verpakkingen. Zelf meewerken aan een beter ontwerp van die producten en apparaten waar u zich nu nog aan ergert? Het kan sinds kort via redesignme.org.

Woordvoerder van redesignme.org Maxim Schram geeft aan dat vooral oudere mensen met oplossingen komen voor slechte ontwerpen. Hij stelt dat apparaten zichzelf moeten verklaren, zo niet dan voelen ouderen zich achtergesteld. Sinds deze week hoeven ze het daar niet bij te laten zitten en kunnen ze hun klachten en ideeën kwijt op de website en eventueel zelf ontwerpen via de software die er te downloaden is.

Naast de gebruikers zelf zullen enkele honderden studenten van de Hogeschool van Amsterdam en de Academie voor Communicatie en Multimedia Design uit Breda gaan gebruiken als onderdeel van hun opleiding. Ook zal aan producenten gevraagd worden te participeren op de website zodat bezoekers weten dat er iets met hun opmerkingen wordt gedaan. Bezoekers en studenten gaan sleutelen aan een breed scala aan producten, van eierwekker tot parkeermeters.

24 oktober 2007