Liefde op leeftijd

Verliefd worden als je al ver in de tachtig bent, het gebeurt je nog steeds. Documentairemaker Frans Bromet volgt in een televisie tweeluik het wel en wee van liefde op leeftijd. 

Je ontmoet elkaar tijdens het koffie drinken, de een heeft een kamer in het verzorgingshuis, de ander een aanleunwoning. Niet de meest vanzelfdesprekende situatie voor een nieuwe romance.

Toch overkwam het Gré, zij is 94 jaar en Jaap van 90, voor hem was het liefde op het eerste gezicht. Gré vindt het heerlijk om niet alleen te hoeven zijn. Maar hoe verenig je beide levens, ieders eigen verleden, hoe ga je om met elkaars kinderen en vrienden? Zaken die op hoge leeftijd toch net iets anders liggen dan wanneer je veertig bent.

De documentaire volgt de jonge liefde en legt het mooie van nieuw geluk vast, maar ook dat er de nodige schaduwzijden aan liefde op leeftijd zitten. Zo vinden ze het heerlijk om samen in bed te liggen, maar drukt de depressiviteit van jaap zwaar op Gré. De NCRV documentaire “late liefde wordt in twee delen uitgezonden, vanavond 14 april het eerste deel om 22.50 uur en 21 april zelfde tijd, het tweede deel.