Steeds meer 50-plussers actief op online datingsites

Getty Images

Online dating wordt steeds populairder, ook onder Nederlandse 50-plussers. Dit blijkt uit een onderzoek van het Nationale 50plus Panel van Startpagina.nl onder ruim 1.700 50-plussers.

De resultaten tonen aan dat deze doelgroep steeds vaker een nieuwe relatie online zoekt. Ruim zeven op de tien 50-plussers maken gebruik van online datingsites en/of -apps.

Kwart van de 50-plussers alleenstaand

In Nederland zijn er ongeveer 1,6 miljoen alleenstaande 50-plussers. Dat is bijna een kwart van die hele leeftijdscategorie. Toch zijn de meesten niet ongelukkig single: twee op de vijf mannen en bijna drie op de vijf vrouwen zijn niet op zoek naar een partner, omdat ze tevreden zijn met hun huidige situatie.

Een andere kant vormen de 50-plussers die al een relatie hebben en nog een ‘avontuurtje’ voor ernaast zoeken. Dit zijn vooral mannen (20 procent); bij vrouwen ligt dit percentage veel lager (4 procent).
Toch gelooft driekwart van de alleenstaande 50-plussers nog in ware liefde en ruim vier op de vijf sluit niet uit dat zij deze ware liefde online zullen vinden. Dit blijkt uit een eerder onderzoek van datingsite Ourtime.

Minder interesse in leeftijdsgenoten

Opvallend resultaat van het onderzoek is de afnemende interesse in leeftijdsgenoten naarmate de eigen leeftijd toeneemt. Ruim een kwart van de vijftigers vindt leeftijdsgenoten aantrekkelijk, terwijl dit onder zeventigers is afgenomen naar 14 procent.
Bijna de helft van alle mannen op online datingsites vindt jongere vrouwen over het algemeen aantrekkelijker dan leeftijdsgenoten. Daarentegen voelt nog geen kwart van de vrouwen zich aangetrokken tot jongere mannen.

Acceptatie van homoseksualiteit

Relaties tussen homoseksuele stellen worden steeds breder geaccepteerd. Slechts 5 procent heeft moeite met het accepteren hiervan; 84 procent heeft er geen enkele moeite mee. Wel staan vrouwen er doorgaans positiever tegenover dan mannen.

Veilig online daten

Gaat u ook via een online datingsite op zoek naar een nieuwe liefde? Lees dan onze tips voor veilig online daten.

Auteur 
Bron 
  • Emerce