Wat vinden zij van microkrediet?

Wat zeggen Koningin Máxima, Bono, Obama én anderen over microkrediet?

Koningin Máxima

 “De snelheid en de omvang waarmee armoede is teruggebracht in de afgelopen decennia is ongeëvenaard” Koningin Máxima over microkrediet in China.

Schrijver Kluun

,,Ze tillen elkaar naar een hoger plan”, schrijver Kluun in de Quote 100 micronairs.

Jacobine Geel

“Microkrediet geeft kans op groei. En juist die kans op groei fascineert me.” Presentatrice Jacobine Geel en voorzitter Oikocredit.

Bono

Geef een man een vis en hij eet een dag. Geef een vrouw een microkrediet en zij, haar man, haar kinderen een haar familie eten daar een leven lang van. Zanger van U2, Bono.

J.G. Sweder van Wijnbergen

Economische groei en armoedebestrijding zijn met afstand de belangrijkste beleidsuitdagingen in het overgrote deel van de wereldeconomie. Microkredietinstellingen kunnen op allebei de beleidsterreinen een belangrijke rol spelen. Econoom, J.G. Sweder van Wijnbergen

Katja Schuurman

“Veel projecten zouden geweldige baat hebben bij microfinanciering.” Presentatrice en oprichtster ‘Return to Sender’, Katja Schuurman

Barack Obama

“Te veel mensen zijn buitengesloten van financiele dienstverlening.” President Barack Obama

Koningin Máxima

“Ik wil u graag aanmoedigen door te gaan om huishoudens en gemeenschappen met lage inkomens, meer in het bijzonder vrouwen en kleine boeren, te blijven voorzien van passende financiële dienstverlening.” Nogmaals Koningin Maxima bij het 40-jarig bestaan van Oikocredit

Advertisement

7 Comments

Door Bert Boijmans (niet gecontroleerd) op za, 12-11-2016 - 21:28

Ik heb al enkele keren €25,00 via Waikibi aan projecten beschikbaar gesteld. Nagenoeg altijd werd dat door de leners in stukjes terugbetaald. Daar hoor ik niets over beheerskosten. Zie ik het mis of levert Waikibi netto meer op voor de leners dan Oiko Krediet?

Door Rob (niet gecontroleerd) op wo, 30-3-2016 - 08:42

Er wordt wel erg opvallend op microkrediet gedrukt. Met het concept is niets mis, maar ik zie te veel parallellen met het verleden. Belangrijk is de vraag hoeveel procent van het gestorte geld daadwerkelijk wordt omgezet in een lening. Ik zie weer bobo's, privé vliegtuigen, administratieve staf, toezichthouders, incasseerders, corrupte overheden, ga zo maar door.

Door J.Verhage (niet gecontroleerd) op zo, 28-2-2016 - 10:35

microkrediet moet niet alleen in ontwikkelingslanden gegeven worden maar ook in ons eigen land voor mensen die willen starten met b.v. eigen bedrijf enz.

Door gjdekker (niet gecontroleerd) op wo, 17-2-2016 - 15:14

ik vind het ook belangrijk dat er ook wat voor onze kinderen wordt gedaan ,zoals sport door goede leraren ,want een hoop kinderen doen dat niet om dat sport te duur is.en geen zanglessen want van de ende wil en bussemaker en maxima.

Door hidkees (niet gecontroleerd) op wo, 17-2-2016 - 11:10

Klinkt leuk allemaal, maar ik heb in een televisieprogramma gezien dat bij een achterstand bij terugbetalen hard wordt opgetreden en bezittingen in beslag genomen worden.
Net als bij gewone bankleningen.

Door P.Jansen (niet gecontroleerd) op di, 16-2-2016 - 15:46

Natuurlijk doet het financiele crediet geen goed,de mensen worden alleen maar

verder uitgekleed,dat ziet men hier in Nederland ook!Geld afschaffen dat helpt!

Door A.Groen (niet gecontroleerd) op di, 16-2-2016 - 14:47

Zo simpel en zoveeeeel resultaat.