Misvatting over zorgverzekering kost honderden euros

40 procent van de Nederlanders geeft aan dat de dekking de belangrijkste factor is bij de keuze van de basisverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van Verzekeringssite onder ruim 500 Nederlanders. En dat terwijl de dekking van de basisverzekering niet per zorgverzekeraar verschilt.

"Consumenten kunnen dus net zo goed voor een goedkopere zorgverzekering kiezen," aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.

Premieverschillen
De inhoud van de basisverzekering wordt elk jaar bepaald door de overheid en is bij alle verzekeraars hetzelfde. Het enige waar zorgverzekeraars zich qua inhoud in kunnen onderscheiden zijn de contracten met zorgverleners.

Verzekeringssite zag eerder al grote prijsverschillen tussen de basisverzekeringen. De goedkoopste natura zorgverzekering is Bewuzt met een premie van 83,50 euro, waarbij de klant naar alle ziekenhuizen kan. Deze is vele malen goedkoper dan de natura verzekering Avéro Achmea Select Zorg Plan waarvoor de Nederlandse consument  99,75 euro per maand moet neerleggen. Een verschil van 195 euro per jaar. Dit verschil kan nog groter zijn, wanneer iemand kiest voor een polis met zorgsturing.

Kennis basisverzekering dramatisch
In eerder onderzoek van Verzekeringssite.nl gaf 82 procent minimaal één onjuist antwoord op de vraag of de huisarts, tandarts en fysiotherapeut onder de basisverzekering valt. Slechts 2 procent had alle vragen over de basisverzekering goed.

Wilt u zelf zorgverzekeringen vergelijken?
Gebruik de vergelijker op PlusOnline en sluit direct af >>

 

Reactie toevoegen