Noten, zaden en granen

Noten, zaden en granen
Waarom amandelen zo gezond zijn en 7 redenen om havermout te eten. Lees alles over deze superfoods in deze special.
-
Waarom elke dag een lepel lijnzaad een goed idee is
Het is een oud huismiddeltje bij een moeizame stoelgang: lijnzaad. En zoals bij veel van grootmoeders raad is dit een goed advies. Maar er zijn meer redenen waarom het gezond is regelmatig lijnzaad...
-
Kun je brood invriezen?
Nederlanders zijn echte broodeters. De meeste mensen in ons land eten minstens één keer per dag wel brood bij de maaltijd. Vers brood van de warme bakker is natuurlijk het lekkerst, maar niet...
-
Video: hoe maak je lijnzaadplatbrood?
Lijnzaadplatbrood met drie soorten zaden. Heerlijk als koolhydraatarme vervanger van brood of crackers. Zo maak je het!
-
Waarom je niet te veel maanzaad moet eten
Zaden en pitten zitten vol gezonde eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Zo ook maanzaad, klein blauw zaad dat de laatste jaren veel aan populariteit heeft gewonnen via citroen-maanzaadcake. Van...
-
7 redenen om vaker roggebrood te eten
Eet jij roggebrood alleen bij een kom erwtensoep? Dan wordt het tijd eens wat vaker een pakje te kopen. Want er zijn heel veel redenen waarom je roggebrood zou eten. We zetten er 7 voor je op een rij.
-
Video: Hoe maak je havermoutpap?
Een warme kom havermoutpap is heerlijk op een koude ochtend en je bent verzekerd van een verzadigd gevoel dat lekker lang blijft. Daarmee kom je de hele ochtend wel door.
-
Video: zo maak je een zuurdesemstarter
Om zuurdesembrood te maken, heb je een zuurdesemstarter nodig. Dit is een gefermenteerd deeg dat melkzuurbacteriën bevat. Deze bacteriën zorgen voor 'lucht' in het deeg en geven het...
-
Video: hoe maak je pistachesalsa?
Pistachenootjes zijn lekker als snack, maar nog lekkerder zijn ze in een pistachesalsa! Met slechts twee ingrediënten gemaakt.