Hoogtepunten van Portugal

Getty Images

In Portugal drinkt u de beste port, eet u de lekkerste kip piri piri en luistert u naar de melancholische fado muziek die op de achtergrond klinkt. U bewondert de mooie versieringen van de Portugese architectuur. En tussen de bedrijven door slaat u een golfballetje of maakt u een mooie fietstocht.

Dat alles behoort tot de mogelijkheden. Maar Portugal heeft veel meer te bieden. De vele visserdorpjes zijn ideaal voor rustzoekers die van mooie natuur en gezellige terrasjes houden. PlusOnline en Zoover zetten de 5 hoogtepunten van Portugal voor u op een rij.

Top 5 best beoordeelde bestemmingen in Portugal

Sintra 8,7
Sao Martinho do Porto 8,6
Alvor 8,5
Vilamoura 8,5
Funchal 8,5
 

Sintra 8,7

“Sintra is prachtig en eenvoudig met de trein vanuit Lissabon te bereiken. Het ligt aan de kust en tegelijkertijd aan de voet van het Sintra-gebergte. Vanaf het station kunt u een mooie wandeling maken naar het historische centrum, waar u heerlijk kunt slenteren door de kenmerkende straatjes. Ook de omgeving van Sintra is zeer de moeite waard, een tripje naar Cabo de Roca, of het schattige witte dorpje Azenhos do Mar is aan te raden. Het Sintra-gebied is een plek voor rust- en cultuurzoekers. Tip: Neem de bus helemaal naar boven op de berg om Palácio da Pena te bekijken.” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Sintra.
Sintra1

Sao Martinho do Porto 8,6

“Sao Martinho do Porto is mooi gelegen aan een baai aan de Silver Coast en biedt een fijn en zeer kindvriendelijk strand. Bij de haven en baai vindt u een aantal prima restaurants en terrassen. Het zijn vooral de mooie ligging en de omgeving met tal van mogelijkheden voor sport, ontspanning en cultuur die Sao Martinho do Porto tot een aangename bestemming maken. Deze badplaats is nog typisch Portugees en de mensen zijn er super vriendelijk.” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Sao Martinho do Porto.
Sao Porto

Alvor 8,5

“Alvor is een echt vissersdorpje met heel veel sfeer. Geen druk uitgaansleven, maar gezellige terrasjes en tavernes. U kunt er mooie wandeltochtjes maken vanaf het strand. Rechts naar het natuurgebied (met een houten loopbrug door de rivierbedding naar het dorp) en links omhoog bij de rotsen over de bosrijke heuvels naar Praia de la Rocha. De lokale mensen zijn er erg vriendelijk en de restauranteigenaren zijn niet opdringerig. U kunt rustig door de straatjes lopen, zonder dat u bij een restaurant naar binnen wordt gepraat.” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Alvor.
Alvor1

Vilamoura 8,5

“Vilamoura is een goede plek als u wilt golfen op de mooiste banen. En met een huurauto is er ontzettend veel te zien: mooie dorpjes langs de kusten in het binnenland. Het strand van Vilamoura is klein maar goed bewaakt (strandwacht) en superschoon. Ook zijn er mooie fietspaden. Alles ademt een rustige sfeer...” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Vilamoura.
Vilamour

Funchal 8,5

“Funchal is een levendige en creatieve stad, waar veel te ontdekken valt. De stad is parkachtig opgezet met een zuidelijke sfeer. De binnenstad is gezellig met mooie gebouwen, die goed onderhouden zijn. Het winkelgebied is een mix van winkelstraatjes en winkelcentra. Buiten het centrum om, is de omgeving heel bijzonder; de groene bergen rondom, het zachte klimaat, de sfeer van het eiland. Daarnaast is het kabelbaantje naar Monte en wellicht ook een bezoek aan de botanische tuinen een belangrijke trekpleister van Funchal.” Aldus bezoekers op Zoover.nl over Funchal.
Funha

Bent u net terug van vakantie? Vergeet dan niet ook uw beoordeling achter te laten op Zoover.nl.Zooooover

Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Zoover.nl