Ontdek West-Canada per trein & boot

Canada is één van de grootste en meest veelzijdige landen ter wereld. Maak kennis met het mooiste deel van West-Canada. We reizen per bus, boot en trein, onder andere door de Rocky Mountains. 

Canada staat bij velen bekend om de prachtige natuur en de ontelbare recreatieve mogelijkheden. In dit uitgestrekte land vindt u alle mogelijke landschapsvormen, met uitzondering van grote woestijnen en tropische oerwouden. Canada omspant met zijn oppervlakte een kwart van alle tijdzones van de wereld en is het op één na grootste land ter wereld! Van al de ruimte die het land biedt, kunt u volop genieten, zonder dat mensenmassa's u omringen. De bezienswaardigheden in de steden zijn bijna net zo mooi als het natuurschoon van het platteland. Het is een land van extremen en een grote fysisch-geografische verscheidenheid, met uitgestrekte bossen, rivieren, bergmassieven, zacht glooiende heuvels, kale prairies, schitterende stranden en ontelbare meren.
 
De veelzijdigheid van CanadaTijdens deze reis ontdekt u de pracht en veelzijdigheid van Canada.
 
In Canada vindt u vele natuurwonderen, zoals de imposante Rocky Mountains, de diamantblauwe gletsjers en de fjorden die diepe en smalle wiggen drijven in de kustlijn. De hoge golven van de Stille Oceaan storten zich in het westen met geweld op de prachtige zandstranden die worden omzoomd door dichte regenwouden. In het centrale deel van het land liggen uitgestrekte platte prairies, een 'gouden' zee tijdens de zonsondergang!
 

Reisprogramma van-dag-tot-dag


Dag 1, zaterdag 9 juni 2012 (Vancouver):We vertrekken vanaf Schiphol met Air Transat naar Vancouver. Het voorlopige vluchtschema is als volgt:
TS 373 Amsterdam – Vancouver 13.30 – 16.05 uur
Vlucht TS 373 maakt een tussenlanding in Calgary.
Na aankomst in Vancouver ontvangst door de lokale Nederlandssprekende tourleader die ons de gehele reis door Canada zal begeleiden. Aansluitend transfer naar het hotel waar we 2 nachten verblijven. In het hotel genieten van een welkomstdrankje & een diner. Overnachting in het Best Western Sands.
 
Vancouver
Een stad met wolkenkrabbers en laagbouw, historische wijken en een groene omgeving.

Dag 2 – zondag 10 juni 2012 (Vancouver):
 Ontbijt in het hotel. ’s Ochtends maken we een stadstour door Vancouver voor een eerste kennismaking met deze stad. Aansluitend is er een lunch voor de groep georganiseerd. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt gaan shoppen in Gastown met leuke kleine winkeltjes, ouderwetse pandjes, veel groen en natuurlijk de Steamclock bekijken die het Big Ben-deuntje elk kwartier “uitblaast”. Ook Robson Street is een aanrader. En wilt u bijkomen van de drukte van de stad dan kunt u naar het prachtige Stanley Park gaan. 
Vancouver: een stad waar elke reiziger wel verliefd op wordt. Gelegen aan het water, met op de achtergrond de contouren van de Rocky Mountains. Een stad met wolkenkrabbers en laagbouw, alle gelegen in een groene omgeving. Een bezoek aan de historische wijken of aan Stanley Park mag natuurlijk niet ontbreken, evenals de vele gezellige wijken met zijn winkels, café’s en eettentjes. Overnachting in het Best Western Sands. 
 
Dag 3 & 4 – maandag 11 & dinsdag 12 juni 2012 (Rocky Mountaineer): Vroege transfer naar het treinstation van Vancouver en begin van de treinreis met de Rocky Mountaineer in RedLeaf Service (ontbijt aan boord van de trein). De reis gaat langs de Fraser River en door de Coastal Mountains. Het gaat om een 2-daagse reis waarbij uitsluitend overdag wordt gereden, zodat we niets van het omringende landschap hoeven te missen. Dat landschap wordt gevormd door de spectaculaire Rocky Mountains en het schitterende stroomgebied van de rivieren Fraser en Thompson in de provincie British Columbia. 
 

  
De trein komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen en laat het bergland met zijn besneeuwde toppen, oneindige bossen, diepe kloven en schuimende rivieren vanuit een totaal ander perspectief zien. Tot de hoogtepunten behoren de beroemde Spiral Tunnels, een systeem van op verschillende hoogten aangelegde tunnels in het gebergte, de indrukwekkende Kicking Horse Canyon en de brug over de peilloos diepe Stoney Creek. Maar feitelijk is de gehele reis één groot hoogtepunt, want ook het traject buiten het berggebied met Kamloops Lake, de Black Canyon Tunnel, Rainbow Canyon, de rivieren Thompson en Fraser en Hell’s Gate is indrukwekkend.
Aan boord kunnen we genieten van ontbijt en lunch. Tegen de avond komen we aan in Kamloops, een rustig provinciestadje in British Columbia. Transfer naar het hotel (N.B.>. het hotel wordt ca. 3 weken voor vertrek bekend gemaakt). Diner op eigen gelegenheid. Overnachting in een middenklasse hotel in Kamloops.
Op 12 juni vervolgt de reis vanuit Kamloops naar Banff (ontbijt aan boord van de trein), waar we in het begin van de avond aankomen voor een verblijf van 2 nachten in Ptarmigan Inn.
 
RedLeaf Service: Geniet in uw comfortabele stoel van prachtige uitzichten en onberispelijke service:
 • Grote ramen
 • Ruime, verstelbare stoelen
 • Koude lunches en ontbijt geserveerd bij uw stoel
 • Gratis niet-alcoholische dranken en snacks
 • Bagage voor Kamloops apart meenemen.
SilverLeaf Service: Geniet van de adembenemende natuur door grote panoramaruiten in deze speciaal voor Rocky Mountaineer gebouwde rijtuigen:
 • Enkeldeks rijtuig met grote panoramaruiten en ruime verstelbare stoelen
 • Ontbijt en warme lunch worden bij uw stoel geserveerd
 • Gratis niet-alcoholische dranken en snacks
 • Volledige bagage-afhandeling in Kamloops
 • Toeslag voor upgrade RedLeaf naar SilverLeaf: € 355,- per persoon
GoldLeaf Service: De luxe en comfort zijn ongeëvenaard. Geen wonder dat dit de meest populaire service is:
 • Dubbeldeks, glazen panoramarijtuig en open achterbalkon
 • Exclusieve restaurantruimte op het benedendek van het rijtuig
 • Ontbijt en arme lunches a la carte, vers bereid aan boord van de trein
 • Gratis drankjes en snacks
 • Volledige bagage-afhandeling in Kamloops
 • Toeslag voor upgrade RedLeaf naar GoldLeaf: € 635,- per persoon
Dag 5 – woensdag 13 juni 2012 (Banff): Ontbijt in het hotel. Vandaag maken we een excursie naar o.a. Yoho National Park. Hier bekijken we de Spiral Tunnels, een opmerkelijke technische ontwikkeling. Verder zien we het prachtige Emerald Lake en de natuurlijke brug van steen. Daarna gaan we verder naar Lake Louise en Moraine Lake. Tevens krijgen we een goede indruk van het gezellige plaatsje Banff en maken we een rit met de Sulphur Mountain Gondola voor een panoramische uitzicht over de vallei en de omliggende bergen.
 
Prachtige natuur in de omgeving van BanffDe schitterende natuur in de omgeving van Banff.

Banff National Park is het bekendste nationale park van de Rockies. In 1883 ontdekten enkele arbeiders warme bronnen in het gebied, dat enkele jaren later werd uitgeroepen tot het eerste Canadese natuurreservaat. Het nationale park beslaat een gebied van 6641km2 en omvat enkele van de mooiste gebieden van het hele land met indrukwekkende pieken, bossen, meren en machtige rivieren. Overnachting in Ptarmigan Inn.
 

Missing media-item.

Dag 6 – donderdag 14 juni 2012 (Jasper): Ontbijt in het hotel. De route wordt voortgezet richting Jasper en gaat via de schitterende Icefields Parkway. Bij de Columbia Icefields wordt gestopt; hier maken we per snow coach en rit over de reusachtige Athabasca gletsjer. Onderweg langs de Icefield Parkway wordt er geluncht. Laat in de middag komen we aan in Jasper waar we 3 nachten verblijven in het Tonquin Inn. Overnachting in Tonquin Inn.
 
Dag 7 – vrijdag 15 juni 2012 (Jasper): Ontbijt in het hotel. Jasper, gelegen in het grootste en meest noordelijke van de vier nationale parken in de Rocky Mountains. Een bergachtig gebied met valleien en gletsjermeren. Een rustig dorpje, waar meer beren en elanden worden gezien dan in andere parken in de Rockies.
Vandaag maken we een stadstour door Jasper en de directe omgeving. Zo komen we langs diverse meren, waaronder Lac Beauvert en de Pyramide & Patricia Lakes. Via de Maligne River Valley gaan we naar het beroemde Maligne Lake. 
Onderweg maken we een korte wandeling in de mooie Maligne Canyon en aanschouwen we het altijd veranderende waterpeil van het merkwaardige meer Medicine Lake. Geniet van een cruise op het kristalheldere water van Maligne Lake. We gaan vandaag ook met de Jasper Tramway (kabelbaan) voor een rit omhoog naar  Whistler Mountain. Geniet van het schitterende uitzicht! De tour eindigt bij het hotel, het Tonquin Inn. Overnachting in Tonquin Inn.
 
De mooie omgeving van JasperSchilderachtige omgevingen in Jasper met o.a. Lake Maligne en de Athabasca.
 
Dag 8  – zaterdag 16 juni 2012 (Jasper): Ontbijt in het hotel. De volledige dag is ter vrije besteding. Overnachting in Tonquin Inn.
 
Dag 9 & 10 – zondag 17 & maandag 18 juni 2012 (Jasper-Prince George-Prince Rupert): Ontbijt in het hotel. Vandaag gaan we aan boord van de VIA Rail trein “The Skeena” die om 12.45 uur vertrekt richting Prince George. Vanuit een comfortabele stoel (Touring Class) zien we gedurende twee dagen imposante bergen, eindeloze bossen en schuimende rivieren aan ons voorbij trekken. Na aankomst gaan we naar het hotel voor één overnachting in Coast Inn of the North (Prince George).
 
De Skeena
Genieten van het uitzicht vanuit de Skeena.

De volgende dag vervolgen we de treinreis met “The Skeena” vanuit Prince George naar Prince Rupert (ontbijt aan boord van de trein). Beide dagen worden lunch & diner aan boord van de trein geserveerd. Bij aankomst in Prince Rupert transfer naar het hotel voor twee overnachtingen in Crest Motor Inn.
 
Dag 11 – dinsdag 19 juni 2012: Ontbijt in het hotel. De volledige dag is ter vrije besteding. In de directe omgeving van het hotel bevinden zich winkels, restaurants en een museum. Overnachting in Crest Motor Inn.
 
Dag 12 – woensdag 20 juni 2012: Ontbijt in het hotel. ’s Ochtends vroeg gaan we aan boord van de “Queen of the North” (BC Ferries) voor een schitterende zeereis door de Inside Passage. Met een beetje geluk zien we onderweg dolfijnen, zeeleeuwen en walvissen. Laat in de avond aankomst in Port Hardy op Vanouver Island. We verblijven één nacht in het Quarterdeck Resort in Port Hardy. Overnachting in Quarterdeck Resort.

Dag 13 – donderdag 21  juni 2012: Ontbijt in het hotel. We reizen vandaag per bus van Port Hardy naar Victoria, de hoofdstad van British Columbia, waar we aan het begin van de avond aankomen. Onderweg stops in o.a. Duncan, Chemainus en Campbell River. In Victoria verblijven we één nacht in Executive House Hotel.
 
De Butchart Gardens kunnen niet ontbreken tijdens u bezoek aan CanadaDe Butchart Gardens kunnen niet ontbreken tijdens u bezoek aan Canada.
 
Victoria: De kalme sfeer in deze stad wordt in de zomermaanden versterkt door de overvloed aan bloemen. In de beginjaren was Victoria de handelspost, maar werd later voorbij gestreefd door Vancouver. Het bij de toeristen geliefde Victoria is echter nog steeds het politieke hart van de provincie.
 
Dag 14 – vrijdag 22 juni 2012: Ontbijt in het hotel. ’s Ochtends bezoeken we de beroemde Butchart Gardens en maken we een stadstour door de stad Victoria. Na  de lunch (eigen gelegenheid) vervolgt de route naar Swartz Bay voor de ferry-overtocht naar Vancouver waar we aan het begin van de avond aankomen voor de laatste overnachting in Best Western Sands.
De overtocht gaat over de Straat van ‘Georgia’ en komt langs de pittoreske ‘Gulf Islands’ (duur ca. 90 minuten). De reisduur vanaf Victoria naar Vancouver bedraagt ca. 4 uur.
 
Dag 15 – zaterdag 23 juni 2012: Ontbijt in het hotel en check-out. Tot aan het vertrek naar het vliegveld is er vrije tijd. In de loop van de middag vliegen we met Air Transat terug naar Amsterdam. Het voorlopige vluchtschema is als volgt:
TS 344 Vancouver – Amsterdam 16.20 – 10.45 uur #
# = aankomst 24 juni
 
Dag 16 – zondag 24 juni 2012: Om ca. 10.45 uur aankomst op Schiphol.
 

Beelden

 
Missing media-item.
 
Klik voor een grotere weergave van de beelden op bovenstaande afbeelding.
 

Reisgegevens


Reissom: € 4.850,- per persoon op basis van een gedeelde tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: € 895,- per persoon.
Reisperiode: 9-24 juni 2012
Minimum: 20 personen. Maximum: ca. 25  personen

Inbegrepen in de reissom: 

 • Vluchten in Economy class met Air Transat Amsterdam-Vancouver-Amsterdam (inclusief luchthavenbelastingen en huidige brandstofheffingen)
 • Alle overnachtingen in goede middenklasse hotels, inclusief ontbijt (op dag 3, 4 & 10 ontbijt aan boord van de trein)
 • 6 lunches & 3 diners
 • Genoemde excursies conform programma, inclusief entreegelden
 • 2-daagse spectaculaire treinreis met de Rocky Mountaineer van Vancouver naar Banff (Red Leaf service)
 • 2-daagse treinreis van Jasper naar Prince Rupert met The Skeena van VIA Rail (Touring Class)
 • BC Ferries Inside Passage van Prince Rupert naar Port Hardy
 • Alle transfers conform programma
 • Nederlandstalige reisbegeleiding vanaf aankomst in Vancouver tot en met vertrek op 23 juni 2012
 • Informatiepakket en reisgids voor vertrek 

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Zitplaatsreservering bij Air Transat (vanaf € 15,- per persoon)
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Overige maaltijden en dranken
 • Toeslag  “SilverLeaf” of “GoldLeaf” service aan boord van de Rocky Mountaineer
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
Meer informatie over de diverse verzekeringen kunt u hier vinden.
Bovenstaand arrangement wordt u aangeboden onder voorbehoud van wijzigingen.

Extra

Bij boeking ontvangt u een gratis kaartje voor de prachtige film Rocky Mountain Express, die vanaf 2 april 2012 te zien is in het Omniversum in Den Haag.

Meer informatie of reserveren:

Wilt u meer informatie over deze reis of wilt u een reservering maken? Wij staan u graag te woord op werkdagen van 09.00-17.00 uur op telefoonnummer 0900 - 244 6244 (€ 0,10 p/m).
Ook kunt u uw reservering maken door onderstaand formulier in te vullen.
Wilt u voor meer dan 2 personen boeken, neem dan contact met ons op. 

                  

Deze Plus reis wordt uitgevoerd door Incento BV.

Incento BV is lid van de ANVR en is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.


Auteur 
 • Redactie