5 bijzondere cruisebestemmingen

Getty Images

Op een cruise komt u langs plekken waar u normaal gesproken niet snel komt. Indrukwekkende locaties, prachtige aanzichten en natuurlijk het uitzicht vanaf de open zee. Deze 5 bijzondere bestemmingen lenen zich uitstekend voor een cruise. 

1. Noorwegen en de middernachtzon 

Ten zuiden van de zuidpoolcirkel en ten noorden van de noordpoolcirkel is de middernachtzon in (een deel van) de lente- en de zomermaanden te zien. Omdat de aarde met een gekantelde as richting de zon draait, gaat de zon in de zomermaanden niet onder boven de poolcirkel. De zon blijft laag aan de hemel hangen. In het noorden van Noorwegen is dit fenomeen goed te zien. Natuurlijk heeft Noorwegen nog veel meer te bieden, zoals de sprookjesachtige natuur en het prachtige uitzicht vanaf de kust op het land. 

Getty Images

2. Yukon in Canada

Dit bijzondere gebied is een echte aanrader voor liefhebbers van prachtig gebergte. Dicht bij Alaska ligt Yukon, een deelgebied van Canada. Het werd opgericht als Yukon Territory, maar sinds 2003 heet dit gebied Yukon. Het heeft een totale oppervlakte zo groot als Spanje. In Kluane National Park & Reserve ligt Mount Logan, het hoogste punt van Canada. Hier vindt u ook allerlei indrukwekkende meren en een prachtige rivier: de Tatshenshini River. En niet te vergeten: in de herfst en winter kunt u hier het Noorderlicht bekijken. 

De Yukon ligt niet aan zee en is alleen te bereiken via een van de Holland America Line cruisetour.

Getty Images

3. De IJslandse Westfjorden 

IJsland is een populaire bestemming. De watervallen, fjorden en prachtige uitzichten zijn een bezoekje waard. Toch wordt het westen van IJsland vaak overgeslagen op de reis, terwijl dit deel (net als de rest van het land) veel te bieden heeft. De regio Westfjorden bijvoorbeeld, met als grootste stad Ísafjörður. In de haven van deze stad leggen veel cruiseschepen aan. U kunt vanuit hier het eiland verkennen of met boten en sloepen naar andere plaatsen in de buurt. Een echte aanrader is het natuurreservaat Hornstrandir. Dit schiereiland is onbewoond en ligt in het noorden van de Westfjorden, vanuit Ísafjörður te bereiken met een boot (ferry). Er zijn twee vogelkliffen op het eiland en het is een ideale plek voor wandelaars. 

Getty Images

4. Egypte en de Middellandse Zee

Een reis naar Egypte kan natuurlijk niet zonder een bezoek aan de pyramides van Giza. De indrukwekkende bouwwerken, de beroemde sfinx en de bijzondere geschiedenis zorgen voor een indrukwekkende reis. Bent u een liefhebber van een warm en zonnig klimaat, dan is een cruise over de Middellandse Zee een goede keuze. Landen als Griekenland of Spanje bezoeken vanaf de zee is een heel andere ervaring dan via een vliegtuig of auto. En met de cruise-excursies komt u ook op minder toeristische plekken.

Getty Images

5. Halong Bay in Vietnam 

Halong Bay (Ha Longbaai) is een van ’s werelds ‘Nieuwe zeven wereldwonderen van de natuur’. De baai ligt in het noorden van Vietnam en de locatie leent zich voor een prachtige cruise tussen de verschillende eilandengroepen. Onderweg kunt u genieten van een heel bijzonder landschap: de rotseilanden liggen in het water in de vorm van een draak. Halong Bay betekent dan ook ‘Baai van de duikende draak’. Naast de rotsen, stranden en grotten staat dit gebied ook bekent om de drijvende dorpen. Bijvoorbeeld Ba Hang of Cong Dam. De huizen zijn op vlonders gebouwd en drijven op het water. 

Getty Images
Auteur