Buitenlandse luchthavens vaak niet voordeliger

Een vakantie naar Spanje, Griekenland of Turkije vanaf een Nederlandse luchthaven is negen van de tien keer goedkoper dan vertrek vanaf een luchthaven net over de grens.

Dit blijkt uit een onderzoek van TravelHunter naar goedkope pakketreizen in mei 2018. Wanneer alternatieve luchthavens goedkoper zijn, is het verschil vaak zo klein dat het parkeren duurder is dan het prijsverschil.

Bij een stedentrip is vertrek vanuit België of Duitsland vaak wel goedkoper. Gekeken is naar een vierdaagse reis naar Boedapest. Vanaf Brussel Charleroi is dat 34 procent goedkoper dan vanaf Schiphol. Met Weeze scheelt het zelfs 43 procent. Het exacte verschil hang af van de vertrekdatum en bestemming.

Datum van boeken

De vraag welke luchthaven het goedkoopst is, hangt af van verschillende factoren zoals bestemming, datum, duur van de vakantie en het moment van boeken. Een vakantie kan de ene dag vanaf Brussel voordeliger zijn, op een andere dag juist vanaf Amsterdam. Het blijkt dus de moeite waard om luchthavens met elkaar te vergelijken, maar de bijkomende kosten, zoals parkeer- en reiskosten, moeten niet vergeten worden.

www.nieuwsbank.nl/inp/2018/01/05/H001.htm/Vliegen-vanaf-buitenlandse-luchthavens-zeker-niet-altijd-goedkoper
reisprofs.nl/vliegen-vanaf-buitenlandse-luchthavens-zeker-altijd-goedkoper/