Extra treinritten naar Londen op komst

Eurostar rijdt nu al dagelijks twee keer tussen Amsterdam, Rotterdam en Londen. De verbinding is zo populair dat de flitstrein volgend jaar al extra ritten gaat maken.

Vanaf juni 2019 komt er dagelijks een derde trein bij om aan de grote vraag van de reizigers te voldoen, meldt Eurostar. De jaren daarna zal het aantal ritten minstens verdubbelen. 

''Sinds de lancering van deze dienst in april hebben we meer dan 130.000 extra klanten vervoerd. Allemaal passagiers die een snelle treinverbinding nu verkiezen boven het vliegtuig. Dat heeft ruim 7.000 ton CO2-uitstoot gescheeld,'' vertelt Eurostar. 

Reizigers vanuit Nederland en België hebben nu nog last van vertragende paspoortcontroles. Ons eigen kabinet werkt hard met België, Frankrijk en Engeland om de checks uiterlijk vanaf eind 2019 op Nederlandse stations te laten plaatsvinden. Zodra dat is geregeld worden het aantal treinen per dag verdubbeld naar vier en het streven is naar vijf treindiensten per dag. 

Staatsecretaris Stientje van Veldhoven steunt de plannen van Eurostar: ''Omdat ik op korte afstanden binnen Europa graag zoveel mogelijk reizigers van het vliegtuig de trein in wil krijgen, wil ik alles op alles zetten om het voornemen van Eurostar mogelijk te maken.''

Bron(nen):