Hoogtepunten van Denemarken

Denemarken is een perfect vakantieland voor mensen die van fietsen en wandelen houden. En voor vissers is het helemaal een paradijs. Bekijk onze top 5 locaties in Denemarken.

Denemarken is het zuidelijkste Scandinavische land. De hoofdstad Kopenhagen is de grootste stad van het land en telt ruim 1,5 miljoen inwoners. Het land telt vijfhonderd eilanden. Voor vissers is het er een waar paradijs. Op cultureel gebied is er ook heel wat te zien en te beleven. Denemarken beschikt over oude kastelen, landgoederen en nederzettingen van Vikingen. Omdat de hoogteverschillen er minimaal zijn, leent Denemarken zich ook uitstekend voor fiets- en wandeltochten.

De best beoordeelde plaatsen van Denemarken zijn:

  1. Ribe                 8,6
  2. Blavaland        8,3
  3. Kopenhagen   8,3
  4. Ebeltoft           8,0
  5. Hirtshals         7,3

Ribe, regio Jutland

Ribe is naast het oudste stadje van Denemarken ook het oudste van geheel Scandinavië. Het plaatsje kenmerkt zich door de typische architectuur met onder andere de Romaanse kathedraal uit de 12de eeuw en de vakwerkhuizen. Aan cultuur trouwens geen gebrek want er zijn tal van interessante musea om te bezoeken. Ribe is omgeven door smalle steegjes met kleiplaveisel, ruisende riviertjes en oeroude bomen.

Blavand, regio Jutland

In Blavand vindt u vele leuke eettentjes en winkeltjes. Er zijn mooie stranden, ideaal voor een dagje strand. Breng ook eens een bezoekje aan de vuurtoren. De omgeving verkennen kan in de omliggende bossen. Of wat dacht u van zelf kaarsen maken bij de kaarsenmakerij en een bezoek aan de snoepfabriek. In het centrum van Blavand vindt u een complex met zwembad en een bowlingbaan.

Kopenhagen, regio Seeland en Kopenhagen

Kopenhagen is een echte winkelstad. Het gedeelte Nyhavn is gezellig met zijn kleurige huisjes en vele terrasjes. Het museum Glyptotek met Franse en Deense schilderkunst, beeldhouwwerken en veel oude beelden is prachtig om een keer te bezoeken. Wat u zeker ook moet bezichtigen is de wintertuin. Dit is een waar sprookje met palmbomen die tot het dak reiken. Kopenhagen kunt u goed op de fiets verkennen. Een andere aanrader is een tocht met de rondvaartboot, erg leuk om te doen.

Ebeltoft. regio Jutland

Ebeltoft is één van de oudste steden van Denemarken, gelegen in een uniek natuurgebied. Smalle straatjes met de klassieke scheve huizenwinkeltjes en kunstateliers sieren dit stadje. Er zijn tevens vele goede eetgelegenheden te vinden. Ebeltoft heeft een authentiek centrum en een leuk vissershaventje. Vanuit de haven worden er zeevistochten aan boord van een viskotter georganiseerd. In de omgeving van dit stadje vindt u vele kastelen, landgoederen en een streekhistorisch museum.

Hirtshals, regio Jutland

De gezellige visserij- en handelsstad Hirtshals wordt omgeven door de Noordzee en natuurschone duinlandschappen. Het Noordzeemuseum heeft het grootste zeeaquarium van Europa. Er zijn meerdere restaurants, cafés, interessante musea, galerieën en een karakteristieke vuurtoren te vinden. Hirtshals wordt omgeven door de zee, duinen, heide, bos en natuurgebieden met meren en beken. De golfliefhebbers kunnen terecht bij de golfclub van dit stadje.

 

Bent u net terug van vakantie? Vergeet dan niet een beoordeling achter te laten op Zoover.

Bron(nen):
  • Zoover.nl