Stelling: ik ga liever op vakantie in het laagseizoen

Om ons heen pakken veel mensen de auto of het vliegtuig voor een vakantie. De meest ideale periode? Of is het juist fijn om in het voor- of najaar te gaan?

Nederlanders zijn reisluchtig en echte vakantieliefhebbers. Op enkele jaren na is Frankrijk al decennia lang onze populairste bestemming. Het trok vorig jaar opnieuw de meeste Nederlanders; ruim een miljoen. Op plek twee en drie volgen Duitsland (956.000) en Spanje (538.000).

Massale drukte

In de jaarlijkse piekweek – wanneer de meeste Nederlanders hun koffers pakken – zijn bijna 4 miljoen vakantiegangers op hun bestemming of onderweg ernaartoe. Dat is vanzelfsprekend altijd in de zomer, omdat de scholen dan dicht gaan. Zo'n 10 miljoen Nederlanders gaan in juli en augustus op vakantie in binnen- of buitenland.

Wat doet u?

Wij zijn benieuwd wanneer u er meestal even tussenuit gaat. Kiest u voor de gezellige drukte en de zonzekerheid in de zomer, of viert u juist bewust vakantie in het laagseizoen? En wat is uw favoriete vakantieland? Breng uw stem uit en laat hieronder een reactie achter.

28 Comments

Door A W Salden (niet gecontroleerd) op vr, 4-8-2017 - 11:21

Voor je kleine kinderen is een lege speeltuin voor hunzelf maar heel even leuk.

Door A. Poortinga-Haan (niet gecontroleerd) op zo, 30-7-2017 - 14:32

Wij gaan in de winter naar de zon, bv. Portugal of Tenerife. In de zomer in het voor-of naseizoen, omdat de prijzen dan lager zijn, in een bungalow of hotel ergens in Nederland waar we fijn kunnen fietsen.Bovendien is het dan veel rustiger.

Door Yvonne de Groot (niet gecontroleerd) op za, 29-7-2017 - 22:43

In het voorjaar t/m juni is de natuur op zijn mooist.In september is het zeewater Spanje , Griekenland enz. weer heerlijk. Buiten seizoen ook goedkoper.
Voor en najaar heeft mijn voorkeur.

Door riavanderweijde... (niet gecontroleerd) op vr, 28-7-2017 - 19:15

Ik ga het liefst in najaar..en ook overwinteren in de zon

Door M. van Dijke (niet gecontroleerd) op vr, 28-7-2017 - 17:33

Wij gaan graag in het voor- of naseizoen omdat het dan minder heet is.

Door Anne Mieke Fase (niet gecontroleerd) op vr, 28-7-2017 - 15:57

Wij moesten altijd in het hoogseizoen vanwege ons werk en de kinderen.We gingen altijd naar de bergen(prachtig en boven lekker koel) We gaan nu in lente, herfst en winter en blijven in de zomer lekker thuis.

Door Marijke Vos (niet gecontroleerd) op vr, 28-7-2017 - 15:41

Er is maar één mogelijkheid aan te klikken, maar zowel 'minder kosten' als 'rustiger' is voor ons van toepassing.

Door loes de jong (niet gecontroleerd) op vr, 28-7-2017 - 12:02

dit is natuurlijk niet representatief voor Nederland, gezien de doelgroep van Plus. wij hebben de keus, (meestal) geen schoolgaande kinderen meer. Dus..minder druk, minder duur, minder heet. ideaal wat mij betreft.

Door Mw. Leny Lauten... (niet gecontroleerd) op vr, 28-7-2017 - 10:37

De mei maand is ideaal vw. al mooi weer, goedkoper en vooral veel rustiger. Tevens vind ik de natuur dan op zijn mooist.

Door Gé (niet gecontroleerd) op vr, 28-7-2017 - 10:32

Je zult maar kinderen hebben en niet anders dan in de zomervakantie kunnen, terwijl het weer gelukkig vaak tot oktober nog mooi is....