Vakantieplekken zonder overtoerisme (Deel 2)

Elke week, voor drie weken, leest u een artikel met dit thema.

Lyon
Getty Images

Veel vakantieplekken die jij mooi vindt om te bezoeken, vallen vaak ook in de smaak bij andere mensen. Dit zorgt ervoor dat deze plekken vaak drukbezocht zijn. We geven een aantal alternatieven voor vakantieplekken die worden overstroomd door bezoekers. Dit is deel twee van drie delen.

Frankrijk

Parijs is een bekende stad. Het is er vooral heel druk bij de Eiffeltoren en op de Champs-Elysées. Lyon is hier een goed alternatief voor. Het is de culinaire hoofdstad van Frankrijk, er zijn maar liefst twee Romeinse amfitheaters en Vieux Lyon is een gezellige wijk om doorheen te slenteren. Een andere optie is Lille. Een stad waar veel mensen aan voorbij rijden op weg naar het zuiden. Vooral tijdens de kersttijd is het sfeervol. Een leuke tip is het kunstmuseum La Piscine, dat zoals de naam al zegt in een voormalig zwembad is gevestigd.

Spanje

Waar het ook enorm druk kan zijn, is Barcelona. Dat is wel begrijpelijk, want de hoofdstad van Catalonië is een echte parel. Maar niemand zit te wachten op drommen toeristen, hoge prijzen en slechte service. Daarom de tip Valencia als alternatief. Valencia is wat kleiner en minder druk. Paella is hier uitgevonden, dus je eet er heerlijk. Ook kun je hier naar de Ciudad de las Artes y las Ciencias, een hypermodern complex met een museum en een operagebouw van de beroemde architect Santiago Calatrava. 

Tsjechië

Praag is een zeer mooie stad, maar ook deze stad heeft te lijden onder overtoerisme. In het weekend kun je bijna niet meer over de beroemde Karelsbrug lopen, zo druk is het. Een stadje dat veel minder bekend maar beslist de moeite waar is, is Český Krumlov in het zuiden van Tsjechië vlakbij Oostenrijk. Het ligt heel charmant in een lus van de rivier Moldau, en heeft een mooi kasteel boven op een rots.

IJsland

Veel mensen bezoeken Reykjavik in IJsland een paar dagen op weg naar Amerika. Veel populaire attracties zoals de kathedraal en het thermaalbad Blue Lagoon zijn vaak te druk. In het noorden van IJsland ligt Husavik, waar veel minder toeristen komen. Vlakbij Husavik vind je twee van de beroemde IJslandse watervallen, namelijk Godafoss en de Dettifoss. Het Meer van myvatn heeft thermale baden waar je in kunt zwemmen. 

In het vorige artikel leest u alternatieven voor o.a. de drukbezochte plekken Venetië en Amsterdam.
 

Auteur 
Bron 
  • PlusOnline