Vakantieplekken zonder overtoerisme (Deel 1)

Elke week, voor drie weken, leest u een artikel met dit thema.

Triëst
Getty Images

Veel vakantieplekken die jij mooi vindt om te bezoeken, vallen vaak ook in de smaak bij andere mensen. Dit zorgt ervoor dat deze plekken vaak drukbezocht zijn. We geven een aantal alternatieven voor vakantieplekken die worden overstroomd door bezoekers. Dit is het eerste deel van drie delen.

Italië 

Venetië is een schitterende stad. Het heeft een rijk cultureel erfgoed met vele gebouwen en kunstwerken. Hierdoor is het heel populair onder de toeristen. Een goed alternatief voor deze stad is Triëst. Deze stad heeft een bijzondere mix van Habsburgse en Italiaanse flair. Op het Piazza dell’ Unita d’Italia, ofwel het Plein van de Italiaanse Eenheid, staan verschillende monumenten over de Tweede Wereldoorlog. De stad ligt aan het water en vanaf een terras kun je naar de zee en de boten kijken. Je kunt een bezoek aan Triëst mooi combineren met een vakantie in Istrië in Slovenië. De stad ligt aan de grens, dus je bent er zo. Vanuit Triëst kun je ook een heel leuke dagtrip maken naar de enorme druipsteengrotten van Postojna in Slovenië. Daarnaast zou je ook naar Verona in Noord-Italië kunnen gaan. Dé attractie van deze gezellige stad is het prachtige Romeins amfitheater, waar ’s zomers vaak concerten worden gehouden. 

Kroatië

Dubrovnik in Kroatië is een prachtig stadje, maar in de zomer zijn er veel toeristen. Bovendien leggen er veel cruiseschepen aan, die duizenden passagiers uitspuwen. Kies in plaats van Dubrovnik voor Zadar, dat een stuk noordelijker in Kroatië ligt. Het ligt op een landtong waar je ’s avonds een mooie wandeling over de boulevard kunt maken. Sta ook even stil bij het waterorgel. Dat geluiden maakt als gevolg van de golfslag van de Adriatische Zee. 

Nederland

Ook in Nederland zijn bepaalde plekken populairder dan andere. Amsterdam wordt drukbezocht door binnen- en buitenlandse toeristen en dat zorgt voor drukte. Een andere mooie stad is Utrecht. Het is een soort mini-versie van Amsterdam met gezellige grachten en kades met terrasjes. Ook zijn Haarlem en Weesp het bezoeken waard. 


In het volgende artikel leest u alternatieven voor o.a. de drukbezochte plekken Parijs en Barcelona.

Auteur 
Bron 
  • PlusOnline