Zo gek en grappig is Japan

Een reis naar Japan is een fascinerende en soms plezierig verwarrende ervaring. Dit zijn de gekste dingen in het land van de rijzende zon.

Geen prullenbakken

Je komt nergens prullenbakken op straat tegen. Dat vinden Japanners maar een vies idee. Ze nemen netjes een plastic zakje mee van huis. Dat vullen ze onderweg met hun afval. Bijvoorbeeld een bananenschil of een leeg pakje sigaretten.

Wc met bilverwarming

Toiletten hebben een douche! Die reinigt je billen middels een warme waterstraal. Vaak zit er ook een afzuiging voor onprettige luchtjes op. Of het toilet speelt een muziekje af om eventuele geluidjes te verdoezelen!

Verboden voor paraplu's

Een paraplu nemen Japanners niet mee naar binnen. Dat is onbeleefd. Want stel je voor dat er een waterdruppeltje op het tapijt valt.. Voor de deur van openbare gebouwen vind je rekken waar je je paraplu in kwijt kunt.

Vreemde apparaten

Japanners zijn gek op elektronische snufjes. In een elektronicawinkel vind je moeiteloos dertig verschillende apparaatjes om neusharen te verwijderen. Of een apparaat dat ongewenste beharing verwijdert met lichtgolven.

Overal automaten

Japan is geplaveid met automaten. Ze staan op de raarste plekken, ook op plaatsen waarvan je denkt dat er niemand komt. Zoals langs een weg tussen de rijstvelden. De Japanse automaten zijn er niet alleen voor frisdrank, zoals bij ons. Maar ook voor producten als contactlenzen, foto’s, warme soep of koffie en (ahum) vieze boekjes.

Herrie in de speelhal

Japanners blijven overdag strak in de plooi, maar na werktijd gaat de stropdas af en mogen ze zich uitleven. In de bars kom je ’s avonds groepjes dronken collega’s tegen. En in de beroemde pachinko-speelhallen vermaken vaak honderden bezoekers zich achter de speelautomaten, temidden van een herrie die werkelijk oorverdovend is.