Garantie showmodel

Getty Images

Ongeveer acht maanden gelden heb ik een stoel gekocht in de opruiming, een showmodel. Nu er gebreken aan de stoel zijn zegt de winkel dat er voor de koop van showmodellen andere voorwaarden gelden, mag dat?

Ja, wanneer de winkel dat duidelijk heeft vermeld mag dat. Vaak gaat het dan om een beperkte garantie en een voorbehoud voor de staat van de stoel die u gekocht hebt. Normaal gesproken mag u van een stoel verwachten dat hij probleemloos jaren meegaat. Uw showmodel is misschien al enige malen verhuisd en heeft ander zwaar gebruik ondergaan waar u als klant zelf niet mee te maken hebt. Om aan te geven dat u een gebruikt artikel koopt beperkt de winkel de garantie en verlaagt zij de prijs flink. Op grond daarvan mag u verwachten dat u geen nieuwe stoel koopt, maar een tweedehandse, een gebruikte.

Wil de winkel met succes een beroep doen op de afwijkende leveringsvoorwaarden, dan moet zij dat duidelijk melden in de winkel en u de voorwaarden bij de koop meegeven. Meldt de winkel de afwijkende voorwaarden pas nadat u met de klachten bent gekomen , dan mogen zij geen beroep doen op de afwijkende voorwaarden.

Auteur 
  • Nico van Scheijndel
Bron 
  • geldenrecht.nl