Hoe kies ik de aanvullende verzekering die bij mij past?

Er zijn tientallen zorgverzekeringspakketten. Hoe kiest u de juiste?

Het kiezen van alleen de basisverzekering is niet zo moeilijk. Het pakket is wettelijk samengesteld en op alle belangrijke punten bij alle verzekeraars hetzelfde. De prijzen van de grote zorgverzekeraars lopen nog maar weinig uiteen. Ze schommelen rond de honderd euro per maand.

Mensen hebben de keuze tussen verzekeraars die de declaraties behalve via internet ook schriftelijk afhandelen en zo nodig ook telefonisch bereikbaar zijn, en internetverzekeraars. Die zijn gemiddeld  zijn gemiddeld 7 euro per maand goedkoper. Vooral jongeren en mensen die weinig medische zorg nodig hebben, kiezen daarvoor.

Aanvullende verzekering
Veel moeilijker is het om een passende aanvullende verzekering te kiezen, waarin de tandzorg, bril of lenzen, fysiotherapie, behandeling bij een psycholoog, alternatieve geneeswijzen en spoedeisende hulp in het buitenland, de hoofdpunten zijn.

Grote vergelijkingssites zoals Verzekeringssite.nl, Independer.nl of kiesBeter.nl helpen mensen met het maken van een keuze voor een aanvullende verzekering. Bij Verzekeringssite kun je aanklikken wat je per onderdeel zou willen verzekeren. Vervolgens biedt die een aantal polissen aan. Directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl ziet dat mensen zich over het algemeen lager verzekeren dan in het jaar daarvoor. Ook het aantal mensen dat de aanvullende verzekering helemaal niet meer afsluit, stijgt.

Independer.nl gaat nog verder en stelt mensen vragen zoals: bent u het afgelopen jaar naar de fysiotherapeut geweest, of bent u wel eens bij een psycholoog geweest. Zo niet, dan adviseert de prijsvergelijker dat onderdeel niet te verzekeren.

KiesBeter
Bij kiesBeter.nl kunnen mensen die op zoek zijn naar een aanvullende verzekering, ook kiezen tussen de hoofdbestanddelen van de verzekering. Vervolgens kunnen ze aanklikken of ze een laagste, lage, hoge of hoogste dekking willen. Ze krijgen dan een zoveel mogelijk passende aanvullende polis voorgeschoteld. Zo is het dit jaar weer beter mogelijk om een meer persoonlijke zorgpolis af te sluiten.

KiesBeter.nl is een niet-commerciële vergelijkingssite van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Opdrachtgever en enige financier is het ministerie van Volksgezondheid.

Wat wordt het meest geclaimd?
1 Bril
2 Tandheelkunde
3 Fysiotherapie
4 Alternatieve geneeswijzen
5 Psychologische hulp

Overstappen
Wilt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Vergelijk en bespaar vele honderden euro's!

vergelijken

Auteur 
Bron 
  • geldenrecht.nl