Hondarijder claimt de meeste schade

Getty Images

Automobilisten die in een Honda rijden, claimen de meeste schade bij de autoverzekering. Ook zijn er flinke regionale verschillen: Rotterdammers claimen het vaakst.

Dit blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Independer. Hondarijders claimen gemiddeld 0,23 schades per verzekerd jaar. Dat is iets vaker dan Kia-rijders (0,21 schades per jaar), Audi-rijders (0,19 schades per jaar) en Toyota-rijders (0,18 schades per jaar).


Weinig schade
Automobilisten in een Saab en een Daewoo claimen het minst vaak een schade: 0,10 claims per jaar. Ook automobilisten in een Smart, een Subaru en Daihatsu (0,11 claims per jaar) claimen weinig schade. Het gemiddelde over alle merken is 0,15 schades per jaar.

Rotterdam
In de onderverdeling naar postcodegebied staat de regio Rotterdam (postcodegebied 30) bovenaan met 0,22 schades per verzekeringsjaar. Dat is precies twee keer zoveel als in de regio Heerenveen en Smallingerland (gebied 84) en de regio Emmen en Meppel (regio 78). In deze twee regio’s melden automobilisten 0,11 schadegevallen per jaar.

weblog.independer.nl/autoverzekeringen/hondarijder-claimt-meeste-autoschade/
weblog.independer.nl/onderzoek/onderzoeksresultaten-hondarijder-claimt-meeste-autoschade/

Auteur 
  • Perry van Dijk
Bron 
  • geldenrecht.nl