Hoogtepunten van Belgie

Zodra je bij onze zuiderburen over de grens rijdt, voel je je gelijk in het buitenland. België staat bekend om haar bieren en chocolade. Men geniet er echt van het heerlijke eten en drinken. De Top 5 van steden in België op een rij!

De sfeer in de Belgische steden en dorpjes voelt erg warm en gezellig. Je vindt er prachtige panden en leuke straatjes. De Belgische steden zijn zeer makkelijk te bereiken vanuit Nederland, zo ligt Antwerpen op slechts een goed uur rijden vanaf Utrecht. Dit  maakt het een ideale bestemming voor een weekendje weg of een korte vakantie.

De best beoordeelde plaatsen in België zijn:

  1. Leuven       8.6
  2. Brugge       8.4
  3. De Panne   8.3
  4. Gent          8.3
  5. Antwerpen  8.1

Leuven

Missing media-item.Leuven is een middelgrote stad met veel studenten. Leuven wordt met name zo goed beoordeeld door het gezellige centrum met veel terrasjes en leuke eetgelegenheden. Met name het gebied rondom de Grote Markt is erg mooi door de fraaie oude gebouwen. Het Groot Begijnhof is een volledig gerenoveerde historische wijk in Leuven waar je heerlijk kan wandelen. Voor een bezoek aan Leuven kun je het beste een stadsplan aanschaffen bij het bureau voor Toerisme. Op deze plattegrond zijn alle bezienswaardigheden aangegeven, zoals de bierbrouwerij van Hoegaarden en de botanische tuinen.

Brugge

Missing media-item.Voor een weekendje weg is Brugge een topbestemming. In deze stad kun je heerlijk genieten van de Belgische heerlijkheden, zoals wafels, diverse Belgische bieren en chocolade. De oude straatjes en grachten geven Brugge een erg romantisch sfeertje. Ook buiten het stadscentrum zijn diverse gezellige pleintjes en mooie panden te vinden. Wat je zeker moet doen is een boottochtje maken, een bezoek brengen aan het biermuseum en het chocolademuseum. Een nadeel aan Brugge is dat de horeca rond de Grote Markt erg duur zijn. Vergelijk daarom de prijzen of zoek een restaurantje in een van de zijstraatjes.

De Panne

De PanneHet kustplaatsje De Panne is een geliefde vakantiebestemming in de zomermaanden. De stranden zijn er erg breed en mooi. Het stadje zelf is ook erg leuk met veel winkels en horeca. Deze bestemming wordt door de bezoekers van Zoover beoordeeld als een uitstekende bestemming voor een vakantie met kinderen.  Dit komt met name door de mooie stranden en het dichtbij liggende Plopsaland attractiepark voor kinderen.

Gent

Missing media-item.Net als Brugge heeft ook Gent leuke grachtjes waar je al varend de stad kan bekijken tijdens een boottocht. In Gent vind je ook erg veel cultuur, daarom is het aanschaffen van een museumpas een aanrader. Gent is vrij compact en daarom is alles makkelijk lopend te bereiken. Tijdens je stadswandeling moet je absoluut de St. Baafskathedraal en de St. Michielshelling bekijken. Elk jaar wordt er in Gent flink gefeest tijdens de Gentse Feesten. Tijdens dit evenement is overal in de stad een optreden te vinden en wordt er genoten van het eten en drinken.

Wist u dat u via Plus Magazine een stedentrip kunt boeken? Klik hier voor een leuke aanbieding naar Gent. 

Antwerpen

Missing media-item.Antwerpen: een stad om van te houden, zo wordt deze stad beoordeeld door een Zoover bezoeker. De charme van de stad zit met name in dit gezellige uitgaansleven. In Antwerpen geniet men van het goede leven, zo zijn er tal van restaurantjes met de heerlijkste gerechten te vinden. Maar ook de straatjes met de oude panden zijn erg mooi om te zien. Waar je zeker een kijkje moet nemen is het Rubenshuis, waar je op verschillende manieren uitleg krijgt bij de getoonde werken van Rubens. Wil je niks missen, dan is een routekaart van het lokale toerismebureau onmisbaar.

Stedentrips
Bekijk ook eens het aanbod van Plus Stedentrips met onder andere de aanbiedingen naar Gent en Oostende in België.

Missing media-item.*De beoordelingen zijn afkomstig van bezoekers van zoover.nl. Meer beoordelingen van bestemmingen in België? Kijk op zoover.nl

Auteur 
  • Ralph Wolbrink
Bron 
  • Zoover.nl