Hoogtepunten van Marrakech

Getty Images

Het is de stad waar Marokko zijn naam aan te danken heeft: Marrakech, ofwel “de rode stad”. Cultuur, ontspanning, leuke winkeltjes of heerlijk eten, u vindt het hier allemaal. Niet gek dus dat deze exotische stad erg populair is bij toeristen. Plusonline en Zoover zetten 5 hoogtepunten van Marrakech voor u op een rij.

Marrakech is één van de vier koningssteden van Marokko, gelegen op de vruchtbare Haouzvlakte aan de voet van de Hoge Atlas. Marrakech wordt ook wel "de rode stad" genoemd omdat de stadsmuren en vele huizen zijn opgetrokken uit rode leem. Het heeft de grootste medina (oude stad) van Marokko, in 1985 is deze historische kern door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. De stadsmuren en de luxueuze tuinen en paleizen uit de gouden eeuw van deze stad, vormen vandaag de dag het decor van deze bruisende wereldstad. 


Top 5 best beoordeelde bezienswaardigheden in Marrakech


Jardin Majorelle (8,5)

De Jardin Majorelle was de woonplaats van de Franse schilder Jacques Majorelle, die rond zijn huis een prachtige tuin heeft laten aanleggen. De tuin werd gekocht door Yves Saint-Laurent, die hem aan de stad Marrakech schonk. Ter nagedachtenis aan hem is er een gedenksteen aangebracht. ‘Als u de ingang inloopt wordt u overvallen door de rust midden in deze drukke wereldstad. Begin uw dag met een ritje per paardenkoets naar deze tropische tuin. De paarsblauwe villa in de tuin kleurt prachtig tussen alle tropische planten die in enorme kruiken en potten geplant zijn, echt alles is goed afgestemd qua kleur.’ Aldus bezoekers op Zoover.nl over Jardin Majorelle.
jardin

Medina de Marrakech (8,4)

De medina van Marrakech is de grootste van Marokko. Hij wordt geheel omgeven door stadsmuren, met een totale lengte van 19 km. Het hart van de medina is een groot plein, de Djema el-Fna. ‘In de medina lijkt het alsof de tijd stilgestaan heeft. Mensen met handkarren, ezels, paard en wagen, overal ambachtslieden. Als u de Soeks in gaat is het een aanrader om vooral ver de Soeks in te lopen, daar zijn de meer authentieke winkeltjes waar de 'ambachtslieden' nog spullen (veelal souvenirs) vervaardigen. Wilt u het échte Marrakech proeven? Dompel uzelf dan onder in de medina van deze prachtige levendige stad.’ Aldus bezoekers op Zoover.nl over Medina de Marrakech.
medina

Medersa Ben Youssef (8,1)

Medersa Ben Youssef is een uniek voorbeeld van Islamitische architectuur. Deze Koranschool is de grootste in Afrika, met 130 ruimtes en plek voor ongeveer 900 studenten. De Koranschool is niet meer als zodanig in gebruik en daarom ook voor niet-moslims toegankelijk . ‘Alleen al voor al het mozaïek en houtsnijwerk is deze plek de moeite waard. U kunt door de gangen lopen en elk kamertje bekijken. Vanuit het raampje kijkt u uit op de binnenplaats met een mooi watertje. Erg opvallend is de prachtig betegelde toilettenafdeling, u komt zelden zulke schitterende wc’s tegen!’ Aldus bezoekers op Zoover.nl over Medersa Ben Youssef.
medersa

Palais Bahia (7,8)

Palais Bahia is in de 19e eeuw gebouwd en bestaat uit verschillende grote en kleine gebouwen, gegroepeerd rond koele binnentuinen met fonteinen. Het is een typisch Marokkaans paleis met veel mozaïek en cederhout. De deuren, plafonds en muren zijn rijkelijk versierd. ‘Erg mooi! Binnenplaats wordt omgeven door de vroegere verblijven van de haremvrouwen. Fijne plaats om even te ontsnappen aan de drukte van de stad, in de koele patiotuinen is het goed toeven.’ Aldus bezoekers op Zoover.nl over Palais Bahia.
palais

Les Tombeaux Saadiens (7,8)

In de oude Kasbah, een van de wijken in de medina, vindt u de begraafplaats van 4 sultans en 62 familieleden uit de machtige dynastie van de Saädieden, die aan de macht waren in de 16de eeuw. ‘De tombes zijn goed gerestaureerd en hebben prachtige decoraties. Opvallendste kamer is de hal met de 12 zuilen. Leuk om even rond te lopen. Een oase van rust midden in de stad. Wel even goed zoeken, tussen de winkeltjes aan de rand van de moskee door gaat u door een kleine tunnel en dan bent u er. De bevolking helpt u graag!’ Aldus bezoekers op Zoover.nl over Les Tombeaux Saadiens.
saadiens

Bent u net terug van vakantie? Vergeet dan niet ook uw beoordeling achter te laten op Zoover.nl.

Missing media-item.

Auteur 
  • Floortje Gielen
Bron 
  • Zoover.nl