Nog even om over te stappen

U heeft nog even om te beslissen of u uw huidige zorgverzekering wilt verlengen of niet. Na 1 januari mogen oude verzekeringen niet meer opgezegd worden. Dat betekent niet dat u dan al een nieuwe zorgpolis moet hebben gekozen. Dat mag tot 1 februari. Die gaat dan met terugwerkende kracht per 1 januari in.

Maar veruit de meeste overstappers hechten aan de datum van 1 januari. Dan willen ze niet alleen hun oude verzekering hebben opgezegd, maar ook een nieuwe hebben gekozen. Dat is ook verstandig, want niet alle aanvullende zorgverzekeringen zijn vrij toegankelijk. Als je de oude hebt opgezegd, is het mogelijk dat je moeilijk een nieuwe kunt vinden. Wat betreft de basisverzekering, met een dekking voor alle noodzakelijke zorg, hebben verzekeraars wel een acceptatieplicht. Ze mogen niemand weigeren.[ITEMADVERTORIAL]

De ‘transferperiode’ voor de zorgverzekering, is al een maand geleden begonnen. Rond half november hebben alle zorgverzekeraars hun tarieven bekend gemaakt en hun klanten schriftelijk een nieuw aanbod gedaan. Sommige zijn daarna nog met aanvullingen gekomen en in enkele gevallen zijn de tarieven later nog verlaagd. Maar de klanten die hun oude verzekering al verlengd hadden, profiteren nog van die kortingen.

Het is dit jaar voor het eerst dat verzekeraars nog na 15 november met aanvullingen, nieuwe producten en kortingen komen.

Overstappen
Wilt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Vergelijk en bespaar vele honderden euro's!

Auteur 
Bron 
  • geldenrecht.nl