Test: het beste restaurant

Getty Images

Het meest geliefde restaurant is te vinden in het Brabantse Heeze. Gasten beoordelen restaurant Boreas met een 9,6.

Daarmee voert Boreas de Iens Topper 2014 aan. In dit restaurant met een Franse keuken kost een 4 gangen menu € 99,00 p.p., voor een 5 gangen degustatiemenu bedraagt de rekening € 109,00 p.p. Vorig jaar stond Boreas op de tweede plaats.

Behalve een landelijke top 20 is er voor ieder provincie een top 10 samengesteld, behalve voor Drente en Flevoland waarvoor Iens een top 5 opstelde. Per provincie is er een onderverdeling gemaakt. Bij sommige provincies kun je verder sorteren op plaats en daarna op keuken. In andere provincies kun je direct een keuken selecteren. Zo kun je snel een goed restaurant in de buurt selecteren.

Culinaire stad
Rotterdam is de plaats die het best is vertegenwoordigd in de top 20 van Iens. Met FG Restaurant (voorheen Ivy), Parkheuvel en Het Restaurant Wereldmuseum op resp. een 12de, 13de en 14de plaats toont de Maasstad zijn culinaire potentie. Alle 3 de restaurant krijgen een 8,9 van de proevers.

91.000 recensies
De lijst van Iens is gebaseerd op recensies van gewone restaurantbezoekers. De Iens-proevers hebben het afgelopen jaar ruim 91.000 recensies ingestuurd. Voor de plaats op de ranglijst is gekeken naar de rapportcijfers van de proevers, het aantal recensies en de ervaring van de proever. De restaurants krijgen een cijfer voor eten, service en decor.

toppers.iens.nl/top-20?utm_source=deals20november&utm_medium=email&utm_campaign=deals

www.restaurant-boreas.nl/

Auteur 
  • Perry van Dijk
Bron 
  • geldenrecht.nl