Tips voor de goedkoopste hotelboeking

Getty Images

Hotelboekingssites bieden niet altijd de laagste prijs, terwijl meer dan de helft van de consumenten dat wel denkt. Even zelf het hotel bellen levert in één op de vier gevallen een lagere prijs op, bleek uit onderzoek van de Consumentenbond.

Minder dan een kwart van de Nederlanders die een hotelkamer zoeken verwacht dat het hotel zelf de scherpste prijs heeft. Maar zes procent van de hotelzoekers belt even met het hotel en nog eens vijf procent zoekt contact via e-mail. Dat blijkt uit een recent gehouden steekproef van Logis Hotels. Aan het onderzoek deden begin juni van dit jaar 608 Nederlanders mee.
 
Meer tips voor een goedkoop nachtje

  • Ga naar www.hotelscombined.com om prijzen van verschillende boekingssites te vergelijken.
  • Biedt het hotel dezelfde prijs bij rechtstreeks boeken als via een boekingssite? Dan kan het toch voordeel hebben om bij het hotel zelf te boeken. Vraag bijvoorbeeld om een betere kamer of om een speciale actie.
  • Twee sites gevonden met dezelfde lage prijs? Check dan nog even de voorwaarden. Misschien is één makkelijker met annuleren dan de andere.
  • Beurzen en andere grootschalige evenementen stuwen de prijzen van hotelkamers op. Ga je niet speciaal voor een dergelijk evenement, probeer deze drukke perioden dan te mijden.
  • Een vlucht en een hotel samen boeken is meestal voordeliger dan allebei los.
  • Via een app van het hotel kunt u soms nóg goedkopere kamers vinden.

Prijs is het belangrijkste
Het belangrijkste criterium bij het boeken van een hotelovernachting is de prijs, blijkt uit onderzoek van Logis Hotels (negentig procent). Verder vinden Nederlanders het belangrijker dat een ontbijt bij de prijs is inbegrepen (85 procent) dan waar het hotel zich bevindt (76 procent).

Hotelbezoekers gebruiken de website van een hotel vooral ter oriëntatie (63 procent), maar hiervoor gebruiken ze ook boekingssites (49 procent). Beide kanalen scoren daarmee hoger dan online recensies (37 procent), vrienden/familie/kennissen (33 procent) en een reisbureau (21 procent).

Auteur 
Bron 
  • geldenrecht.nl