Tweederde autoverzekeraars discrimineert 65-plussers

Oudere automobilisten profiteren niet van de premieoorlog tussen de autoverzekeraars. Senioren betalen in veel gevallen een hogere premie of worden zelfs helemaal van de verzekering uitgesloten.

Met de toenemende vergrijzing zijn er uiteraard ook steeds meer oudere automobilisten. Het steeds jachtiger wordende verkeer verdraagt zich slecht met 'ouder en trager'. Een dilemma. Niet alleen voor de seniore automobilist zelf, maar kennelijk ook voor de verzekeraar. Uit een onderzoek van www.verzekeringssite.nl blijkt dat 67 procent van de verzekeraars oudere automobilisten weigert. Bovendien betalen senioren in veel gevallen een hogere premie.

Prijzenoorlog
Verzekeraars lokken nieuwe klanten met scherpe aanbiedingen. In die prijzenslag kan een autobezitter jaarlijks gemiddeld 171 euro besparen op zijn verzekering. Dit doet hij door te vergelijken en over te stappen. Maar deze vlieger gaat niet op voor autobezitters op leeftijd. Door senioren een hogere premie voor te schotelen, ouderen te weigeren of een strenger acceptatiebeleid te voeren proberen ze in de huidige prijzenoorlog de premie 'betaalbaar' te houden.

Jong jongens versus oude dames
Dames van ongeveer 75 jaar blijken de testosterongedreven jongens tussen 18 en 23 te evenaren qua blikschade. Rond hun 75ste hebben ouderen hetzelfde risicoprofiel als 23-jarigen en zijn daarmee een dure groep om te verzekeren. Dat blijkt uit gegevens van een betrokken verzekeraar. Het vreemde is dat de jongeren weliswaar fors meer premie betalen maar niet geweigerd worden. Terwijl sommige verzekeraars ouderen al vanaf hun 64ste niet meer accepteren. Er zijn ook maatschappijen die ouderen met open armen ontvangen. De verzekeraars die geen leeftijdsgrens of -toeslag
hanteren voor ouderen zijn: ANWB, Avéro Achmea, nationale autoverzekering.nl, Delta Lloyd, Ditzo, OHRA, RVS en Unigarant.

Vergelijken helpt
Verzekeringssite adviseert ouderen om niet zomaar de huidige autoverzekering op te zeggen voordat er een goed alternatief gevonden is. Omdat niet iedere verzekeraar 65-plussers accepteert, is het verstandig om vooraf een vergelijking te maken. In de vergelijking van Verzekeringssite zijn alle verzekeraars opgenomen. Alleen de premies van verzekeraars die ouderen niet bij voorbaat uitsluiten worden getoond.

Auteur 
Bron 
  • verzekeringssite.nl