Weinig vakantiegeldacties

Getty Images

In mei krijgt iedereen zijn vakantiegeld uitbetaald. Traditioneel komen banken met speciale acties om klanten te verlokken hun vakantiegeld op een spaarrekening te zetten. Dit jaar vallen de vakantiegeldacties tegen.

Twee van de vier grote banken, Rabobank en SNS Bank, hebben dit jaar helemaal geen actie, zo blijkt uit een inventarisatie van spaarrente.nl. ING Bank geeft spaarders die minimaal €500 storten een gratis bioscoopkaartje of 2500 rentepunten. Spaarders die €750 inleggen bij de Regiobank, ontvangen een gratis volleybal en ABN Amro verloot iedere week €1000 onder de klanten die meer dan €1000 storten. ASN Bank kiest voor het goede doel. Bij een inleg van €1000 of het openen van een nieuwe rekening ontvangt het Nationaal Ouderenfonds €2,50.

Hoogste rente
Speciale vakantieacties zijn natuurlijk leuk, maar het is verstandiger om het vakantiegeld op een spaarrekening met een hoge rente te zetten. Op dit moment biedt Knab de hoogste rente (2,2%) voor een spaarrekening zonder beperkingen, gevolgd door Argenta (2,05%). Knab is een bank die nog niet zo lang geleden is opgericht.
Wie zijn vakantiegeld langere tijd kan missen, kan het geld langere tijd vastzetten. Voor een deposito voor 1 jaar is de hoogste rente 2,8%. Dit is bij de Bigbank, een bank uit Estland. De hoogste rente bij een Nederlandse bank is 2,3%. Ook dit is bij Knab.

Vakantie
Ongeveer een op de drie Nederlanders zet zijn vakantiegeld op een spaarrekening, zo blijkt uit eerder onderzoek van MoneYou. Ongeveer de helft geeft het geld direct uit aan een zomervakantie, 13% gaat het uitgeven aan een vakantie buiten de zomermaanden. Voor ongeveer de helft van de Nederlanders is het vakantiegeld te weinig om de vakantie te betalen. Zij vullen hun vakantiebudget aan met spaargeld.

Bronnen:
blog.spaarrente.nl/Sparen/vakantiegeldacties-van-banken-weer-minder
www.geldenrecht.nl/page/vergelijk-sparen
www.moneyou.nl/perskamer.aspx

Auteur 
Bron 
  • geldenrecht.nl