Zorgverzekering: wie stapt over?

Consumenten kunnen volgend jaar tot honderden euro's besparen op hun basiszorgverzekering. Toch zegt de meerderheid per 1 januari niet over te stappen.

Dat stelt vergelijkingssite Geld.nl op basis van een onafhankelijke peiling  waaraan 1.800 respondenten deelnamen.

Ruim 53 procent is van plan volgend jaar bij de huidige verzekeraar te blijven. Paul Huibers van Geld.nl: “We klagen met z’n allen dat de zorgverzekering steeds duurder wordt, maar ondertussen doen we niets om het voor onszelf goedkoper te maken. Overstappen kan flink schelen in de portemonnee en is vaak helemaal niet zo veel werk. De zorgverzekering wordt ook in 2012 weer duurder en het loont daarom meer dan ooit om op zoek te gaan naar een zorgverzekeraar die een voordeligere premie biedt.”
 
Momenteel zegt slechts 12 procent van de respondenten van plan te zijn de huidige verzekering op te zeggen en zich aan te melden bij een andere zorgverzekeraar. Bij een kleinere peiling van een andere vergelijker, independer.nl, ligt het percentage zelfs nog lager: 9 procent.
Vorig jaar wisselde nog slechts 5,5 procent van de ruim 16 miljoen verzekerden van zorgverzekeraar.
 
Ingewikkeld
Meer dan een derde van de respondenten (36,5 procent) geeft aan nog niet te weten of ze willen overstappen. Huibers: “Overstappen blijft voor veel mensen een drempel, omdat ze denken dat vergelijken te ingewikkeld is. Ze vinden het vaak veel werk om alle voorwaarden naast elkaar te leggen en zo te bepalen welke verzekering voor hen de beste dekking biedt.”

[[image file="2011-11/button-zorgverzekering_a_1.png" ]]

Vergelijk zorgpolissen

Auteur 
Bron 
  • geldenrecht.nl