Podcast Gezond Gesprek: de strijd tegen tabak

Een gezond gesprek met longarts Wanda de Kanter

Wanda de Kanter
Karine Hoenderdos

Iedereen weet dat roken ongezond is, maar toch zijn veel nog veel mensen verslaafd aan roken én starten er elke dag kinderen met hun eerste sigaret. Hoe komt het dat roken niet uit te bannen is uit onze maatschappij? En wat is de beste aanpak als je nu écht wilt stoppen? Een gesprek met longarts Wanda de Kanter, die nu bijna fulltime activist is tegen de in haar ogen 'criminele' tabaksindustrie.

Wanda de Kanter is al 30 jaar longarts, onder andere in het in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Ze behandelt veel mensen met longkanker. De Kanter is vanaf januari 2021 veel minder in de zorg gaan werken, omdat ze meer tijd wil vrijmaken voor de strijd tegen de tabaksindustrie. De Kanter schreef samen met longarts Pauline Dekker het boek 'Nederland stopt! Met roken', een handboek voor iedereen die wil stoppen met roken.

Geen tijd om naar deze podcast te luisteren of nog eens teruglezen wat er gezegd is? Hier vind je een samenvatting van het gesprek.

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings.