Podcast Gezond Gesprek: De voor- en nadelen van een maagverkleining

In gesprek met chirurg Sjoerd Bruin

Getty Images

Heb je zeer ernstig overgewicht, zodanig dat je gezondheid in de knel komt? Lukt het maar niet om blijvend af te vallen? Dan kan een maagverkleining een optie zijn. Sjoerd Bruin is chirurg in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp. Hij is gespecialiseerd in maagverkleiningen voor mensen met ernstig overgewicht.

In deze aflevering geeft Sjoerd het eerlijke verhaal over deze operaties. Om te beginnen natuurlijk de gezondheidswinst en het effect op je zelfbeeld. Maar Sjoerd praat ook over de voorbereiding op de operatie, de mogelijke complicaties, de kans dat je weer aankomt en het feit dat de leefstijl blijvend moet veranderen.

Ben je geïnteresseerd in maagverkleining, voor jezelf of voor iemand in de omgeving? Luister dan zeker naar deze aflevering!

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings. Abonneren op Gezond Gesprek kan via onderstaande links. En natuurlijk kun je daar ook een recensie achterlaten (en dat vinden we fijn!).

iTunes
Spotify
Stitcher
Acast
RSS
 

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @gezondnieuws en @vankarine. Ons mailadres is info@gezondheidsnet.nl

Auteur 
  • Franca van Dalen