Overzicht stemwijzers provinciale verkiezingen 2019

Help, op wie moet ik stemmen?

Op woensdag 20 maart mogen we naar de stembus voor de provinciale verkiezingen. Heeft u nog niet besloten op welke partij u gaat stemmen? Wij helpen u op weg met een overzicht van kies- en stemwijzers.

De Stemwijzer

Dit is het stemhulpmiddel van ProDemos. De StemWijzer gaat over wat partijen beloven in verkiezingstijd. Klik op het kaartje om de StemWijzer te starten.

Start de Stemwijzer >>

De Kieswijzer

De regionale kranten van de Persgroep en NDC komen  met een gezamenlijke Kieswijzer voor de Provinciale Statenverkiezingen. Duidelijkheid voor de lezer staat bij deze Kieswijzer voorop. Niet de partijprogramma’s zijn leidend, maar dat wat stemgerechtigden belangrijk vinden. De Kieswijzer is beschikbaar voor alle twaalf provincies.

Doe de Provinciale Kieswijzer >>

Mijn Stem

Een stemhulp voor de provinciale staten én eentje voor de waterschapsverkiezingen! Vul uw postcode in en doe de test.

Ga naar Mijn Stem >>

De Stemchecker

Deze kieswijzer kijkt naar wat partijen daadwerkelijk doen (en níet naar wat ze beloven in campagnes). Vergelijk uw politieke opvattingen met het stemgedrag in de Eerste Kamer en kom erachter met welke partij u de meeste overeenkomsten heeft.

Doe de stemchecker >>

Het Kieskompas

Inwoners van 6 provincies hebben geluk: zij kunnen een Kieskompas raadplegen. De methode van Kieskompas maakt verschillen tussen politieke partijen duidelijk en scherp. Bovendien is Kieskompas de enige kieshulp die de standpunten van alle partijen controleert (bij andere stemhulpen kunnen partijen zelf invullen wat ze maar willen). Alleen voor Drenthe, Gelderland, Groningen, Noord Holland, Utrecht, Zuid Holland.

Probeer het Kieskompas >>

Reactie toevoegen

22 Comments

Door RoelRageerd (niet gecontroleerd) op wo, 20-3-2019 - 23:35

Hij wil niet meedoen aan die onzin van stemwijzewrs

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 20-3-2019 - 14:27

Baudet is tegen stemwijzers vandaar dat je fvd niet als resultaat zal tegenkomen

Door Lola (niet gecontroleerd) op wo, 20-3-2019 - 08:53

Goed idee om naar het daadwerkelijke stemgedrag te kijken. Het valt me op dat alleen bij pvv-moties de naam van de partij wordt genoemd bij de extra info. Jammer van de Volkskrant, geeft toch zweem van partijdigheid

Door pk49 (niet gecontroleerd) op di, 19-3-2019 - 20:27

de nieuwe partij van boos Nederland schijnt de FVD te zijn.Een partij die vóór een Nexit en tégen het milieu ondanks het feit onze buren van de UK een enorme puinhoop nu meemaken door hun brexit. Verstandig om daarop te stemmen, nee niet echt.....

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 17-3-2019 - 23:46

Qua

Door M. Plasmans (niet gecontroleerd) op zo, 17-3-2019 - 10:26

Ja ik ga zeker ook stemmen op de FvD dat zouden veel meer mensen moeten doen.Wel gek dat bij het invullen van de stemwijzers deze partij helemaal niet naar voren komt flink gemanipuleerd dus.

Door M. Plasmans (niet gecontroleerd) op zo, 17-3-2019 - 10:22

Ja gek hè bij mij komt er ook geen FvD tevoorschijn gemanipuleerde uitslag of zijn ze bang voor zetel verlies

Door M. Plasmans (niet gecontroleerd) op zo, 17-3-2019 - 10:17

Ja ik stem ook FvD dat zouden veel meer mensen moeten doen wel gek dat zij bij invullen van de stemwijzer niet naar voren komen flink gemanipuleerd dus

Door M. Plasmans (niet gecontroleerd) op zo, 17-3-2019 - 10:14

Ja gek hè bij mij komt er ook geen PVD tevoorschijn gemanipuleerde uitslag of zijn ze bang voor zetelv er lies