Overzicht stemwijzers Tweede Kamer verkiezingen 2021

Help, op wie moet ik stemmen?

Getty Images

De Tweede Kamerverkiezing vindt plaats op 17 maart 2021. Heeft u nog niet besloten op welke partij u gaat stemmen? Wij helpen u op weg met een overzicht van kies- en stemwijzers!

De Stemwijzer

Dit is het stemhulpmiddel van ProDemos. De StemWijzer gaat over wat partijen beloven in verkiezingstijd.

Start de Stemwijzer >>

Kieskompas

Ook het Kieskompas kan natuurlijk niet ontbreken. Vind met dit kompas de weg naar uw ideale partij. Bij het resultaat staat u ingedeeld op een as van Links-Rechts en Progressief-Conservatief, zodat u weet welke partijen allemaal in de buurt komen van uw standpunten.

Doe het Kieskompas >>

De Burgeragenda

Maak uw eigen burgeragenda! Ontdek in 7 minuten welke oplossingen voor Nederland u voor je ziet en welke partij uw stem verdient. Hoe wilt u dat Nederland eruit ziet?

Doe de Burgeragenda stemwijzer >>

Keezers Quest

Dit is een stemwijzer vermomd als computerspel. U laat de bosbewoner Keezer belangrijke keuzes maken en aan het einde krijgt u passend stemadvies. 

Speel Keezers Quest >>

De Partijenwijzer

Met de PartijenWijzer kom je er op basis van 12 thema’s achter welke politieke partij(en) het best bij uw ideeën passen. Per thema kun je met behulp van de drie medailles de standpunten in volgorde zetten. Bovenaan met de gouden medaille het standpunt dat het best bij uw mening aansluit en vervolgens met de zilveren en bronzen medaille de standpunten die u minder aanspreken. Wanneer u alle thema’s hebt beoordeeld ziet u de partij(en) waar u het meest verwant mee bent.

Start de Partijenwijzer >>

Kies Partij met Libelle

Vrouwenblad Libelle heeft ook een eigen kieswijzer!

Doe de Libelle Partijenwijzer >>

Partijgedrag

Geen woorden maar daden: stemgedrag in de Tweede Kamer. Laat u zien of politieke partijen met hun stemgedrag úw idealen hebben behartigd.

Doe de Partijgedrag Stemwijzer >>

Welke partij past bij mij?

Nog een mooie kieswijzer die u helpt te kiezen op basis van stellingen.

Start de ''Welke partij past bij mij'' kieswijzer >>

Kieswijzer Algemeen Dagblad

Het AD heeft een eigen stemwijzer online gezet, waarbij aan de 18 lijsttrekkers 30 stellingen werden voorgelegd. Met welke mensen bent u het meestal eens?

Doe de AD Kieswijzer >>

Stemchecker Volkskrant

De Volkskrant presenteert: de Stemchecker! Deze kieswijzer kijkt naar wat partijen daadwerkelijk doen (en níet naar wat ze beloven in campagnes). Vergelijk uw politieke opvattingen met het stemgedrag  en kom erachter met welke partij u de meeste overeenkomsten heeft....

Start de Stemchecker >>

NRC Stemhulp

Met deze stemhulp kiest u zelf de onderwerpen en partijen die u wilt vergelijken! Heel handig voor de kleine verschillen tussen vergelijkbare partijen.

Slimmer Kiezen

Op deze site is het mogelijk om te stemmen op moties, die in het verleden zijn behandeld in de Tweede Kamer. Het doel van de tool is om uw stemgedrag te vergelijken met het stemgedrag van de partijen uit de Tweede Kamer. De resultaten per motie worden weergegeven onder het kopje “Stemresultaat”. Uiteindelijk staat onder het kopje “Totaaloverzicht” welke partijen vergelijkbaar stemgedrag vertonen.

Start Slimmer Kiezen >>

Stemgedrag in de Tweede Kamer

Laat u zien of politieke partijen met hun stemgedrag úw idealen hebben behartigd. Op deze site vindt u verschillende tools die u helpen te kijken welke partij stemt zoals u zou willen stemmen.

Bezoek Partijgedrag.nl >>

KiesWijzerWonen

De KiesWijzerWonen van VBO, de onafhankelijke brancheorganisatie van makelaars, taxateurs en verhuurbemiddelaars. De KiesWijzerWonen helpt u bij het maken van een keuze in het stemhokje op 17 maart. Ze begrijpen dat het niet makkelijk is om te achterhalen wat de woningmarktstandpunten van politieke partijen zijn en daarom willen zij u met de KiesWijzerWonen informeren over de belangrijkste woonthema’s tijdens de verkiezingen.

Bezoek KiesWijzerWonen >>

De Ongemakkelijke Kieswijzer

Deze kieswijzer zet u aan het denken over uw vrijheid om te kiezen. Bijvoorbeeld over uw eigen dood, abortus, liefde en onderwijs.

Probeer de Ongemakkelijke Kieswijzer >>

Cannabis Stemwijzer

Welke partijen zijn voorstander van het legaliseren van softdrugs zoals o.a. cannabis? En welke juist niet?

Doe de Cannabis Stemwijzer >>

Technologie Kieswijzer

Er wordt veel geschreven over fake news, online privacy en de macht van bedrijven als Facebook en Google. Maar hoe gaan politieke partijen hier eigenlijk mee om? Vul de Technologie Kieswijzer in en kom erachter.

Doe de Technologie Stemwijzer >>

Auteur 
  • David de Wilde