Aardappel-pastinaakpuree

Getty Images

Maak je een simpele aardappelpuree bijzonder! Het geheim is een vleugje mierikswortel en pastinaak.

Aantal personen: 2                     Bereidingstijd: 30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram pastinaak
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram broccoli
  • 2 dunne ongepaneerde varkensschnitzels
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ca. 150 ml halfvolle melk
  • ½ eetlepel geraspte mierikswortel (potje)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in weinig water 5 minuten.
  2. Schil de pastinaak en snijd in stukken.
  3. Pel het teentje knoflook.
  4. Doe de pastinaak en het teentje knoflook bij de aardappelen en kook het geheel in 15 minuten verder gaar.
  5. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes. 
  6. Snijd de schnitzels in reepjes en bestrooi ze met peper.
  7. Bak het vlees in de hete margarine in 6 minuten gaar en bruin.
  8. Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten net gaar.
  9. Breng de melk aan de kook.
  10. Maak van de gare aardappelen en pastinaak met hete melk een puree. Maak de puree op smaak met de mierikswortel. Geef de vleesreepjes en de broccoli erbij.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Duurzaam

Pastinaak is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Bij vakensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                     520 kcal
Eiwit                                          40 gram
Koolhydraten                         55 gram
Waarvan suikers                     9 gram
Vet                                             15 gram
Waarvan verzadigd                3 gram
Vezels                                       10 gram      
Zout                                         0,3 gram 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum