Appelcouscous met noten

Appel geeft deze couscoussalade een frisse en zoete smaak.

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • ½ sinaasappel
  • 1 appel
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram volkoren couscous
  • 250 gram rettich
  • 1 kleine winterwortel
  • ½ theelepel kaneel of speculaaskruiden
  • 50 gram walnoten
  • 6 - 10 blaadjes munt

Bereiding

  • Was de bosuitjes en snijd ze in ringetjes.
  • Boen de halve sinaasappel schoon. Rasp wat van de schil en pers de helft uit.
  • Schil de appel en snijd hem in stukjes.
  • Verwarm de olie en bak hierin de appelblokjes en de bosui een paar minuten zacht.
  • Breng 200 ml water aan de kook.
  • Strooi de couscous in een kom en schenk het water erover. Roer met een vork door. Laat 5 minuten afgedekt staan.
  • Maak de rettich en de wortel schoon en rasp de groente grof. Maak op smaak met wat sinaasappelsap.
  • Roer de couscous door het appelmengsel. Maak op smaak met geraspte sinaasappelschil en de kaneel of speculaaskruiden.
  • Hak de walnoten grof.
  • Was de munt en knip het klein.
  • Meng de walnoten en de munt vlak voor het serveren door de couscous. Geef de rettich-wortelsalade erbij.

Ingrediënten over?

Munt
Wikkel de rest van de munt in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. De munt is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. 

Bewaar een halve sinaasappel met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30
Bron(nen):
Energie
640 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,2 gram