Asperges met tomaat, olijven en basilicum

Getty Images

Plotseling komen er een paar mensen eten en u heeft eigenlijk geen tijd om te koken. Dan kunt u de zaak redden met dit 'easy glamour cooking' recept.

Bereidingsduur 
20 minuten

Ingrediënten

  • Voor 4 à 6 personen:
  • 2 a 3 bosjes asperges
  • 2 potten of bakjes zwarte olijven zonder pit
  • 2 doosjes cherry tomaatjes
  • Verse basilicumplant
  • Twee of drie tenen knoflook
  • Pasta met room
  • Olijfolie, zout, peper

Bereiding

Bereiding

Snij de asperges in stukken van ongeveer 4 cm. Dikke asperges kunt u ook eerst een keer in de lengterichting doorsnijden. Snij de tomaatjes, niet al te fijn, halveer grote olijven of laat kleinere olijven heel. Knijp de knoflooktenen met een knoflokpers, pluk de basilicum blaadjes van de plant en doe alles, met olie, zout en peper in een ruime schaal.

Meng alles goed dooreen en spreid het uit op een bakblik. Zet het in de op 220 graden voorverwarmde oven, liefst onder de grill, en laat het daar 12 a 18 minuten. Maak ondertussen de pasta. Spoel de pasta na het koken in een vergiet met koud water. Doe de pasta terug in de pan en roer er op een laag vuur wat olijfolie en room door. (Of maak de pasta zoals u dat zelf altijd doet!)

Serveer de groenten naast de pasta op een bord.

Wat overblijft bewaren: koud ook heerlijk als salade!

Auteur