Aspergesalade met krieltjes en ei

Getty Images

Asperges kunnen erg lekker zijn. Probeer dit recept.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+

Ingrediënten

  • 600 gram groene asperges
  • 500 gram krieltjes
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 3 takjes peterselie
  • azijn
  • peper
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

1. Was de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant. Snijd de asperges in stukken.
2. Kook de onderste stukken 4 minuten in een bodempje water. Doe de stukken met de kopjes erbij en kook in nog 2 minuten verder gaar.
3. Kook de krieltjes in weinig water met een deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar.
4. Kook de eieren hard.
5. Roosterde amandelen in een droge koekenpan.
6. Bak de krieltjes in de hete margarine aan alle kanten goudgeel.
7. Was de peterselie en knip het klein. 
8. Pel de eieren. Hak 2 eieren in stukjes en snijd de andere eieren in parten.
9. Maak van het gehakte ei met de yoghurt, de peterselie, wat azijn en peper een saus.
10.Meng de saus door de afgekoelde asperges en strooi de amandelen erover.
11. Geef er de krieltjes en de parten ei erbij.

Ingrediënten over?
Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Groene asperges:
Bewaar groene asperges in een open plastic zak in de koelkast. Houd de onderkant nat. Ze zijn ongeveer 1 week houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
500 milligram
Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Voedingscentrum