
Getty Images
Afhaalmaaltijden worden verleden tijd. Een gezonde bami goreng maak je namelijk gemakkelijk zelf met volkoren mie
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- ½ komkommer
- ½ bosje selderij
- ½ bosje selderij
- 1 prei
- 1 ui
- 1 kleine winterwortel
- 1 rode peper
- 100 gram taugé
- 1 eetlepel ongezouten pinda's
- ½ theelepel komijnzaad
- ½ theelepel kurkuma (geelwortel)
- ½ theelepel laos
- ½ theelepel korianderzaad
- 150 gram volkoren mie
- restje gaar vlees of 150 gram varkenspoelet
- 2 eetlepels olie
- 1-2 eetlepels ke
Voedingswaarden
Energie
615kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1100 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Was de komkommer en de selderij.
- Schaaf de komkommer in plakjes en maak er met wat selderij en azijn een salade van.
- Maak de rest van de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de wortel in kleine blokjes.
- Verwijder van het pepertje een deel van de pitjes. Snijd het pepertje in reepjes.
- Was de taugé.
- Hak de pinda´s grof.
- Maak een kruidenmix door het komijnzaad, de kurkuma, laos en het korianderzaad te mengen.
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Spoel de gare mie in een vergiet af met koud water en laat de mie goed uitlekken.
- Bak de varkenspoelet met de kruidenmix in de hete olie aan alle kanten bruin.
- Voeg de ui, de wortel en de peper toe en roerbak dit in een paar minuten gaar.
- Bak de prei mee gaar.
- Voeg de uitgelekte mie toe en laat de mie al omscheppend mee heet worden.
- Voeg de uitgelekte taugé toe en warm dit kort mee.
- Maak de bami op smaak met wat selderij en ketjap en strooi de pinda´s erover.
Ingrediënten over?
Restje gaar vlees over? Laat het snel afkoelen en bewaar het afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast.
Verpak de rest van de komkommer in plasticfolie en bewaar het in de koelkast.