Bami goreng

Getty Images

Afhaalmaaltijden worden verleden tijd. Een gezonde bami goreng maak je namelijk gemakkelijk zelf met volkoren mie

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • ½ bosje selderij
  • ½ bosje selderij
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 rode peper
  • 100 gram taugé
  • 1 eetlepel ongezouten pinda's
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel kurkuma (geelwortel)
  • ½ theelepel laos
  • ½ theelepel korianderzaad
  • 150 gram volkoren mie
  • restje gaar vlees of 150 gram varkenspoelet
  • 2 eetlepels olie
  • 1-2 eetlepels ke

Voedingswaarden

Energie 
615kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum

Bereiding

  • Was de komkommer en de selderij.
  • Schaaf de komkommer in plakjes en maak er met wat selderij en azijn een salade van.
  • Maak de rest van de groente schoon. 
  • Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de wortel in kleine blokjes.
  • Verwijder van het pepertje een deel van de pitjes. Snijd het pepertje in reepjes.
  • Was de taugé.
  • Hak de pinda´s grof.
  • Maak een kruidenmix door het komijnzaad, de kurkuma, laos en het korianderzaad te mengen.
  • Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Spoel de gare mie in een vergiet af met koud water en laat de mie goed uitlekken.
  • Bak de varkenspoelet met de kruidenmix in de hete olie aan alle kanten bruin.
  • Voeg de ui, de wortel en de peper toe en roerbak dit in een paar minuten gaar.
  • Bak de prei mee gaar.
  • Voeg de uitgelekte mie toe en laat de mie al omscheppend mee heet worden.
  • Voeg de uitgelekte taugé toe en warm dit kort mee.
  • Maak de bami op smaak met wat selderij en ketjap en strooi de pinda´s erover.

Ingrediënten over?

Restje gaar vlees over? Laat het snel afkoelen en bewaar het afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast.

Verpak de rest van de komkommer in plasticfolie en bewaar het in de koelkast.