Bami goreng

Getty Images

Afhaalmaaltijden worden verleden tijd. Een gezonde bami goreng maak je namelijk gemakkelijk zelf met volkoren mie

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • ½ bosje selderij
  • ½ bosje selderij
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 rode peper
  • 100 gram taugé
  • 1 eetlepel ongezouten pinda's
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel kurkuma (geelwortel)
  • ½ theelepel laos
  • ½ theelepel korianderzaad
  • 150 gram volkoren mie
  • restje gaar vlees of 150 gram varkenspoelet
  • 2 eetlepels olie
  • 1-2 eetlepels ke

Bereiding

  • Was de komkommer en de selderij.
  • Schaaf de komkommer in plakjes en maak er met wat selderij en azijn een salade van.
  • Maak de rest van de groente schoon. 
  • Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de wortel in kleine blokjes.
  • Verwijder van het pepertje een deel van de pitjes. Snijd het pepertje in reepjes.
  • Was de taugé.
  • Hak de pinda´s grof.
  • Maak een kruidenmix door het komijnzaad, de kurkuma, laos en het korianderzaad te mengen.
  • Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Spoel de gare mie in een vergiet af met koud water en laat de mie goed uitlekken.
  • Bak de varkenspoelet met de kruidenmix in de hete olie aan alle kanten bruin.
  • Voeg de ui, de wortel en de peper toe en roerbak dit in een paar minuten gaar.
  • Bak de prei mee gaar.
  • Voeg de uitgelekte mie toe en laat de mie al omscheppend mee heet worden.
  • Voeg de uitgelekte taugé toe en warm dit kort mee.
  • Maak de bami op smaak met wat selderij en ketjap en strooi de pinda´s erover.

Ingrediënten over?

Restje gaar vlees over? Laat het snel afkoelen en bewaar het afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast.

Verpak de rest van de komkommer in plasticfolie en bewaar het in de koelkast. 

Voedingswaarden

Energie 
615kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum