Bimi met champignons

Bimi lijkt op broccoli, maar heeft langere stengels en smaakt milder en zoeter. Heerlijk in combinatie met champignons, probeer het zelf eens!

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • peper
  • paprikapoeder
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 250 gram bimi
  • 250 gram champignons
  • 1 ui

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  • Bestrooi het vlees met wat peper en paprikapoeder.
  • Bak het vlees in 2 eetlepels margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  • Snijd eventueel de houtige uiteinden van de bimi en was de groente.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Kook de bimi 3 minuten in weinig water.
  • Bak de champignons met de ui op hoog vuur in de rest van de margarine.
  • Warm de uitgelekte bimi kort mee en maak de groente op smaak met een beetje peper of paprikapoeder. Serveer de aardappelen en het vlees erbij.

Variaties:

Vervang de bimi door broccoli.

Allergie info:

Voor het gebruik van margarine raadpleeg het etiket.

Ingrediënten over?

Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje maximaal 3 dagen in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
470 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,2 gram
Trefwoorden: