Bleekselderijsalade met vijgen

Getty Images

Een heerlijk begin van de week met deze bleekselderijsalade met vijgen. Dit hoofdgerecht staat binnen 15 minuten op tafel en is geschikt voor 2 personen. Laat het u smaken!

Ingrediënten

  • 1/2 struik bleekselderij
  • 4 gedroogde vijgen
  • ½ perssinaasappel
  • 1 eetlepel slasaus, 25% olie
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel azijn

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
  2. Snijd de gedroogde vijgen in smalle repen.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Maak een sausje van de zure room, de yoghurt, het sinaasappelsap, de azijn suiker en wat peper.
  5. Meng alles door elkaar.

Menusuggestie

Lekker met een vegetarische schijf en aardappelpuree.
Voor deze menusuggestie heb je nodig:

  • 2 vegatarische schijven
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

    Voedingswaarden per persoon
      Recept Menu
    Energie  160kcal 485 kcal
    Eiwit  4 gram  15 gram
    Koolhydraten 25 gram  60 gram
    Vet 3 gram 15 gram
    Verzadigd vet 2 gram  4 gram
    Vezels 6 gram  10 gram
    Zout 0,37 gram 0,6 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum